Тринкијери пред Дарушафаку: Игра у нападу биће кључна

Тренер Партизана Андреа Тринкијери изјавио је да ће у мечу трећег кола топ 16 фазе Еврокупа против Дарушафаке пресудна бити игра у нападу.

После два кола у топ 16 фази Еврокупа, црно-бели имају максималан учинак, а утакмицу са турским тимом дочекују после серије победа.

"Биће то тврда утакмица, веома су високи на позицијама три, четири и пет. Добре су атлете, изванредно играју одбрану. Биће веома важно како будемо играли у нападу, морамо играти паметно и доносити брзе одлуке. Дарушафака можда нема велика имена, али играју тврду кошарку и увек су у стању да те избаце из ритма. Гледајући резултате италијанске лиге, Тренто је мало пукао и наша победа тамо више није тако важна, а то значи да морамо све изнова. Тешка утакмица на страни, одморни су. Биће много посла", рекао је Тринкијери новинарима пред полазак за Истанбул.

Турски тим после два кола у топ 16 фази има скор од једне победе и једног пораза, а тренер црно-белих упитан је и шта ће бити Партизанове предности у сутрашњем мечу.

"Још увек их нисам нашао. Мислим да ће кључно у утакмици бити како ми нападамо, какве одлуке будемо правили на терену. Високи су и брзи, одлично покривају рекет, што значи да морамо да будемо више него перфектни у спејсингу. Ако имамо добар спејсинг и ако не заустављамо лопту, онда можемо имати неку предност. То се мора направити на терену", закључио је Тринкијери.

Меч између кошаркаша Дарушафаке и Партизана игра се у уторак до 18.15 у Истанбулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво