Американци спремају нови "дрим тим" за Игре у Токију

Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава требало би да у најјачем саставу наступи на Олимпијским играма у Токију. Американци очекују нови "дрим тим" који ће вратити славу националној кошарци после разочаравајућег наступа на Мундобаскету.

Селекција САД коју води Грег Поповић је, због бројних отказа, доживела дебакл на Светском првенству у Кини и завршила га на шестој позицији.

Више од 15 играча је отказало Поповићу, али се сада очекује да сви буду присутни у олимпијском тиму, како би се одбранила златна медаља освојена пре четири године у Рију.

Међу онима који нису играли у Кини су Ентони Дејвис, Бредли Бил, Џејмс Харден, Демијан Лилард, Кевин Лав, Си Џеј Мекалум..

Амерички медији пренели су да су и сами играчи спремни да се обавежу на играње за национални тим преко лета, у шта је уверен и спортски директор репрезентације Џери Коланђело.

"Очекујем да се сваки амерички кошаркаш којег позовемо одазове и да ће бити на располагању за коначних дванаест. Прелиминарни списак објавићемо крајем јануара", рекао је Коланђело за Њујорк Тајмс.

Новинар овог листа Марк Стајн је потврдио је да ће до краја месеца кошаркашки репрезентативни програм САД објавити шири списак играча на које ће селектор рачунати. Према Коланђеловим најавама, на списку би требало да се нађе 40 имена, он ће до јуна бити скраћен на 12 најбољих, који ће почети прирпеме за олимпијски турнир.

Актуелна ситуација подсећа на ону пред Олимпијске игре у Пекингу 2008, када су Американци на турнир дошли са такозваним "тимом искупљења". Тим је тек преузео легендарни тренер Дјука Мајк Кжижевски и није могао даље од бронзе, што се преко океана сматра разочарањем.

Две године касније је екипа предвођена Кобијем Брајантом, Леброном Џејмсом, Двејном Вејдом и осталим звездама дошла до најсјајнијег одличја и сматра се најјачим саставом САД од оригиналног "дрим тима" 1992. године у Барселони.

Од 1992. године Сједињене Државе само једном нису успеле да освоје златну медаљу на Олимпијским играма (2004).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво