Човић: Тиме што су умањили казну показали су да је Звезда у праву

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић гостујући у Јутарњем програму РТС-а изјавио је да су челници АБА лиге, тиме што су умањили казну, показали да је Звезда потпуно у праву. Нова утамица против Будућности, то би једино било поштено, сматра Човић.

Жалбено веће АБА лиге, на основу дисциплинскиог правилника, усвојило је жалбу КК Црвена звезда на првобитно изречену казну због изостанка са утакмице против Будућности у Подгорици 4. јануара 2020. године.

Господине Човићу, ваш коментар на одлуку АБА лиге

"Како кренуло тако се и наставило. Тиме што су умањили ту казну показали су да је КК Црвена звезда потпуно у праву. Ми нисмо хтели да учествујемо у политизацији и доливамо уље на ватру у том тренутку. Жалбено веће је нешто исправило али ми нисмо задовољни. Враћен је бод, смањена је новчана казна за пет хиљада евра али они немају легитимитет за то и ћемо врло брзо приказати јавности".

Занимљива је једна чињеница, враћен вам је бод, казна је смањена , али је остала на снази одлука дисциплинског судије да је утакмица против Будућности регистрована резултатом 20:0

"Дисциплински судија нема надлежности да региструје утакмице, ту надлежност има спортски директор који од 1. јула 2019. не постоји, као ни директор АБА лиге, већ ту функцију врши председништво. Оно је састављено од представника из Цибоне, Морнара и ФМП-а, а оно није донело одлуку око регистрације утакмице".

Када се очекује коначна одлука председништва

"Не могу ништа да вам кажем јер немамо комуникацију а поједини чланови председништва траже да се закаже састанак што се вешто избегава. Ја разумем да је то специфична ситуација али председништво није ту да доноси само лепе одлуке. Мислим да ће бити пуно интересантних детаља у наредном периоду када је легитимитет АБА лиге у питању".

Ви остајете при ставу да желите да одиграте утакмицу против Будућности

"Ја мислим да би то једино било поштено".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво