Партизан без стреса убедљиво тријумфовао у Тренту

Кошаркаши Партизана савладали су као гости екупу Трента са 83:58, чиме су стигли и до друге победе у топ 16 фази Еврокупа. Црно-бели у првој четвртини стигли до двоцифрене предности, коју су до краја меча само увећавали. Свој деби имао је и Џејмс Мајкл Макаду, последње појачање Партизана. Следећи меч изабраници Андрее Тринкијерија играју наредног уторка, у гостима против Дарушафаке.

Кошаркаши Партизана забележили су и другу победу у Групи Е топ 16 фазе Еврокупа, пошто су у Италији убедљиво савладали екипу Трента са 83:58.

Црно-бели су противнику већ у првој деоници ставили до знања да се кући не враћају без победе, па су у првих 10 минута стигли до двоцифрене предности – 24:12.

Екипа Андрее Тринкијерија фантастично је шутирала у првом полувремену, док је одбрана била веома агресивна. На велики одмор Партизан је отишао са предношћу од 47:28.

Тренто је покушао у трећој деоници да смањи предност, али су црно-бели, иако офанзивно нису били на свом нивоу, "затегли" одбрану и потпуно осујетили све нападе противника.

У последњој четвртини, у којој је дебитовао и Џејмс Мајкл Макаду, Партизан је додао гас и стигао до убедљивог тријумфа, другог у топ 16 фази.

Најефикаснији у екипи Партизана били су Раде Загорац и Маркус Пејџ (тројке 3/4) са по 11 поена, док су по девет додали Јарамаз, Јанковић (девет скокова), Томас и Трифуновић.

У екипи Трента истакао се Џејмс Блекмон са 12 поена, док су по десет постигли Крафт и Мијан.

У трећем колу Групе Е, Партизан наредног уторка гостује у Турској, код Дарушафаке, док ће Тренто угостити екипу Виртуса.

Партизан је први на табели са два тријумфа, Тренто последњи са два пораза, док је Виртус након тријумфа над Дарушафаком скочио на другу позицију.

Овако је протекао меч:

20.39 – Крај меча, Партизан је савладао екипу Трента са 83:58.

20.27 – Расте предност Партизана, који на средини последње четвртине води 73:49. Свој деби у црно-белом дресу забележио је и последње појачање клуба Џејмс Мајкл Макаду.

20.17 – После три четвртине Партизан води 61:40.

Нешто слабија офанзивна деоница за црно-беле, али у одбрани ствари и даље функционишу без грешке.

Јанковић и Томас су стигли до девет поена, Загорац и Пејџ и даље на 11. Блекмон и Мијан постигли су по седам у екипи Трента.

20.09 – Мало поена на почетку треће деонице, Партизан одржава предност 54:35.

20.01 – Настављен је меч.

19.46 – Полувреме, Партизан води 47:28.

Одлична игра црно-бели у првом полувремену утакмице у Тренту. Одбрана функционише перфектно, са пуно преузимања и на ивици фаула. Партизан има и одличне проценте шута (77% за два, 57% за три).

Загорац и Пејџ су најефикаснији на мечу са по 11 поена, Томас је постигао седам, Бирчевић пет. У тиму Трента Нокс је постигао пет, а Ђентиле, Блекмон и Крафт по четири.

19.41 – Минут пре краја друге четвртине, Партизан има максималну предност – 47:26.

Маркус Пејџ је ушао у серију погодака, док Тренто до поена углавном долази са линије за слободна бацања.

19.27 – Одржавају црно-бели предност из прве четвртине, воде 33:19.

19.19 – После прве четвртине, Партизан води 24:12.

У позтпуности црно-бели држе контролу игре у својим рукама. Тренто тешком муком долази до поена, на другој страни игра је врло течна, уз одличне проценте шута.

Загорац је постигао седам, Пејџ шест поена, у екипи Трента Ђентиле и Нокс имају по четири.

19.08 – Одличан почетак меча за црно-беле. Партизан после пет минута води са 16:8, тренер домаћин принуђен је да затражи први тајм-аут.

Партизан је промашио само први шут на мечу, после тога погођено је пет двојки и две тројке. 

По пет поена постигли су Загорац и Томас, на другој страни најефикаснији Ђентиле са четири поена.

19.02 – Почео је меч у Италији. Прва петорка Партизана: Волден, Јарамаз, Загорац, Томас и Јанковић.

18.56 – У току је представљање играча две екипе у Арени у Тренту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво