Величковић пред Тренто: Не треба да дижемо еуфорију

Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић, пред меч Топ 16 фазе Еврокупа против Трента, изјавио је да не треба да се диже еуфорија после серије добрих партија и победа.

Црно-бели сутра од 19 сати играју други меч у другој фази Еврокупа против Трента, а изабраници Андрее Тринкијери на гостовање иду после две важне победе против Виртуса и Цедевите Олимпије.

"Мислим да су утакмица против Цедевите и шут који је Оги (Огњен Јарамаз) убацио у једну руку и опомена. Водили смо 12 разлике и противник је успео да се врати. Права и зрела екипа не треба уопште да диже еуфорију после неких добрих периода. Имали смо прилику да тренирамо у Београду, пошто смо први део сезоне малтене стално били на путовањима. Све су то резултати доброг тренинга и одмора без путовања", рекао је Величковић новинраима пред пут у Тренто.

Крлини кошаркаш Партизана објаснио је и колики би значај за екипу имао евентуални тријумф у Италији.

"Што се тиче утакмице у Тренту, ако успео да добијемо тамо, крећемо са 2-0. Мислим да ће се тријумф против Виртуса вредновати још више ако успемо да завршимо победом у Тренту. Прве две екипе против којих играмо у Еврокупу имају изразите играче на које треба да се обрати посебну пажња. Ђентиле има поене у рукама, велики је бек. Имамо и ми момке који могу да парирају. Један играч не чини једну екипу, али је свакако за респект. На свом терену ће гледати пруже најбиољу партију и да добију утакмицу. Спремићемо се да их онемогућимо у њиховим замислима".

У односу на прву фазу такмичења у Еврокупу и старт у Топ 16, Партизан у мечу против Трента има улогу фаворита.

"То је играње ко је фавоти ко није... Сви данас знају да играју кошарку. Имају доста странаца и сигурно ослањају на њих. Свако у тих 40 минута можде да одигра изванредну партију. Улога фаворита, океј ако је нама. Идемо на гостујући терен и свакако ћемо покушати да смањимо њихове нападачке опције и да одбраном дођемо до тријумфа", закључио је Величковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар