Мишко Ражнатовић: Срби не гласају за Николу Jокића

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, кошаркашки менаџер Миодраг Ражнатовић изјавио је да људи из Србије слабије гласају за избор Николе Јокића за Ол-стар меч јер није играо за велике српске тимове и нема навијачку базу.

Гост Јутарњег програма РТС-а био је Миодраг Ражнатовић, један од најутицајнијих спортских менаџера у Европи.

Највише се и даље у Србији говори о Николи Јокићу.

"Никола је имао одличан учинак у дербију Запада, Денвер и Клиперси се боре за то друго место, имајући у виду да су Лејкерси неприкосновени на првом месту. Имао је добар учинак и није потрошио много лопти, очигледно је да је у одличној форми и да полако иде ка Ол-стар форми."

До 20. јануара траје гласање за Ол-стар утакмицу НБА. Гласају ли Срби да Никола и ове године буде део великог спектакла који ће се одржати у Чикагу?

"Никола није играо за велике српске тимове, ни за Црвену звезду ни за Партизан, тако да нема своју основну навијачку базу. Играо је за мали тим, за Мегу, тако да га људи не доживљавају својим. Мислим да он не добија много гласова са ових простора. Међутим, очигледно је да то није пресудно и прошле године је било тако па је гласовима тренера нашао место међу најбољим играчима света, па мислим да ће се то догодити и ове године."

Јокићу су раније замерали неиграње за репрезентацију, сада се променила ситуација, очекујемо ли нове гласове?

"Мислим да је та тема испричана много пута. Он је од три велика такмичења само једно прескочио у сезони када је потписивао уговор. Ни на један начин се није оглушио о позиве за национални тим, поступа веома коректно и то свакако не би требало да буде разлог за негласање. Треба имати у виду да много година уназад нисмо имали кандидата, а питање и да ли ћемо у следећим годинама имати неког осим њега. Мислим да Никола Јокић заслужује још понеки глас из Србије."

Никола је пре неколико дана, на наш Божић, поставио рекорд каријере постигавши 47 кошева. Колико често се чујете?

"Често размењујемо поруке. Да, то је најбољи резултат неког играча са ових простора. Очекујем да у годинама које долазе надмашити и овај рекорд."

Ваш Кошаркашки клуб Мега Бемакс од данас поново за маскоту има коалу. Како сте, и зашто, то одлучили?

"Пре много година, Мега Бемакс је донела одлуку да има маскоту – коалу, која је дуги низ година забављала гледаоце на утакмицима. Селидбом у Сремску Митровицу, имали смо пинк дресове, дворана се звала "Пинки" и дошло је до промене, маскота је постао Пинк Пантер. Тако је било све до пре пар недеља, до пожара у Аустралији, који су уједнили цео свет у некој реакцији. Управа Меге одлучила је да дâ свој допринос: маскота коала се враћа из пензије на данашњој утакмици против Црвене звезде."

Глас Николи Јокићу за Ол-стар меч можете дати ОВДЕ.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара