Пантер и Штимац хероји, магични преокрет Звезде и победа у Лиону

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Лиону екипу Асвела након преокрета са 83:80 у мечу 18. кола Евролиге. Тројку за победу српске екипе постигао је новајлија Кевин Пантер, док је блокадом у последњој секунди Владимир Штимац спречио продужетак.

Одавно се у Евролиги није играо меч са више осцилација и неизвесности, од овог у Лиону између Асвела и Црвене звезде.

Свака четвртина, а на крају и сваки посед доносио је другачији исход, а у мору несвакидашњих догађаја боље се снашла српска екипа.

Након само два уводна минута Асвел је водио са 12:1. Звезда је играла веома лошу прву четвртину, пре свега у дефанзиви, што је француска екипа знала да казни. Асвел је након десет минута водио са 30:11. 

Друга четвртина донела је колико-толико бољу игру Звезде, која је успела да буде егал у тој деоници, али је веома лош почетак меча чинио да Асвел одржава предност. На полувреме, Французи су отишли са 19 поена предности. Занимљиво је да је предност Асвела у скоковима након 20 минута била 17-5, као и то да Звезда није погодила тројку у првом полувремену.

Других 20 минута игре донеле су потпуно другачији меч. Прави ролеркостер гледао се на паркету "Астробал" дворане. Звезда као да се ресетовала на полувремену и у наставку заиграла за неколико класа боље.

На почетку треће четвртине Асвел је имао 21 поен предности, али је Звезда у трећој четвртини убацила 34, а примила 16 поена. Серијом добрих потеза у финишу четвртине, Звезда је смањила на само поен разлике и тако потпуно учинила меч отвореним.

Велика борба и нервоза на обе стране гледала се у последњих десет минута. Свака лопта била је важна, а велика нервоза резултовала је бројним техничким грешкама, а две (самим тим и искључење) зарадио је тренер домаће екипе Звездан Митровић.

На крилима маестралних Штимца и Пантера, Звезда стиче предност од шест поена у финишу меча. Шлаг на торту српске екипе донела је тројка центра Штимца, једна од ретких у каријери.

Минут до краја сусрета Звезда је имала пет поена предности, али је успела да промаши исто толико слободних бацања, што Асвел користи да смањи на два поена.

И у тој ситуацији конци утакмице били су у рукама Звезде, а очекивала се пенал завршница.

До тога није дошло због изгубљене лопте Пантера и брзих поена Џекирија за изједначење 80:80.

Ипак, Звездин новајлија искупио се у наредном нападу, пошто је погодио одлучујућу тројку две секунде пре краја меча. У последњем нападу Асвел је покушао да врати тројку, али је Штимац изблокирао тај шут.

Најефикаснији у победи Звезде били су Штимац са 21 поеном (9/9 шут из игре), Пантер са 18 поена и Браун са 13 поена и седам асистенција.

У редовима Асвела истакли су се Пејн са 17 и Ломаш са 14 поена.

Звезда је уписала девету победу у 18. мечева, док Асвел има скор од осам победа и десет

пораза.

Резултати осталих сусрета:

Химки - Зенит 81:83, Бајерн - ЦСКА 77:84, Барслеона - Ефес 82:86, Валенсија - Олимпијакос 91:93.

Табела Евролиге: 

Ефес 15-3
Реал 15-3
Барселона 13-5
Макаби 12-6
ЦСКА 12-6
Армани 10-8
Панатинаикос 10-8
Црвена звезда 9-9
Асвел 8-10
Валенсија 8-10
Химки 8-10
Фенербахче 7-11
Олимпијакос 7-11
Басконија 7-11
Бајерн 6-12
Жалгирис 5-13
Алба 5-13
Зенит 5-13 

Овако је протекао меч:

22.56 – Крај меча, Звезда након преокрета и тројке Пантера у последњој секунди слави у Лиону над Асвелом са 83:80.

22.17 – Након три одигране четвртине Асвел води са 65:64. Звезда је потпуно "оживела" у трећој деоници која јој је припала резултатом 34:16. Асвел је имао 21 поен предности на старту деонице, али је српска екипа заиграла знатно боље у оба сегмента, одбрана и дефанзивни скок на једној, а потом и лакши поени на другој страни донели су резултатски прикључак и егал меч.

22.00 – Серијом поена у трећој четвртини Звезда смањује дефицит са 21 на пет поена. 57:52

21.50 – Настављен је меч...

21.35 – Завршено је прво полувреме, Асвел води са 49:30. Француска екипа је знатно бољи ривал у првих 20 минута игре. Звезда, иако је имала шансу за резултатски повратак, има огромну рупу у одбрани, коју Асвел користи. Однос у скоковима је 17-5 за домаћина, а занимљиво је да Звезда није погодила тројку у првом полувремену. Пејн предводи стрелце Асвела са десет поена, док је најефикаснији у Звезди Штимац са 13.

21.09 – Крај прве четвртине, након десет минута Асвел води са 30:13. Катастрофалан старт Звезде може је коштати читаве утакмице. Српска екипа игра јако лошу одбрану, па Асвел без проблема долази до поена.

20.49 – Након само два минута кошарке, Асвел води са 9:0, због чега је тренер Звезде Шакота био принуђен да позове тајм-аут.

20.45 – Почео је меч у "Астробал" дворани у Лиону.,

20.35 – Кошаркаши обе екипе изашли су на паркет, у току је загревање...

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво