Јокић о Дончићу: Деловало је као да размењујемо кошеве, али нисмо

Никола Јокић још једном је био јунак Денвера и победоносним кошем срушио је Далас мевериксе. Јокић је после утакмице рекао да је покушавао да буде агресиван и на крају је завршио са 33 поена (12-20 из игре, 4-6 за три), уз шест скокова, седам асистенција и по једну украдену лопту и блокаду, за нешто више од пола сата проведена на терену.

Момак из Сомбора је на 7,9 секунди до краја успео да погоди из рекета и донесе победу - резултат 107:106.

"Желео сам прво да додам лопту, али сам видео да играм против Пауела (Двајт) и да имам 'мис-меч'. Одлучио сам да само желим да постигнем кош", рекао је после утакмице.

У трећој четвртини постигао је чак 18 поена.

"Желео сам само да будем агресиван. У првом полувремену сам промашио неколико лаганих шутева, рекао сам да ћу бити агресиван и саиграчи су ми додавали лопту. Говорили су ми да шутирам и покушавао сам да постигнем што је више могуће поена."

Јокић је засенио Луку Дончића који је био близу трипл-дабла, али је у завршници промашио неколико покушаја за победу.

"Не мислим да смо баш размењивали кошеве, можда је деловало тако. Игра на веома високом нивоу, његова способност да утиче на своје играче током утакмице је луда. Они раде одличан посао шутирајући и нападајући обруч. Играју веома добру кошарку. Зато је он нападачки број 1 у НБА лиги."

Никола је казао да су Нагетси тимском одбраном успели да словеначког играча колико-толико контролишу.

"Били смо у вођству, агресивни и нисмо дозволили да Лука има толико велики утицај на утакмицу. И поред тога је одрадио добар посао, али смо покушавали да га зауставимо заједничким напором. Трчали смо, затварали, увек је следећи момак покривао оног ко би истрчао и жеља је била на високом нивоу", закључио је Јокић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво