Звезда декласирала Бајерн, кошаркаши осветили фудбалере

Кошаркаши Црвене звезде савладали на свом паркету екипу минхенског Бајерна са 93:63 у мечу 17. Кола Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде, "осветили" су своје колеге фудбалере, убедљиво савладавши Бајенр Минхен са 93:63.

Звезда је уписала најубедљивију победу ове сезоне и на доминантан начин дошла до трећег узастопног тријумфа у Евролиги, док је Бајерн трећи пут у низу поражен.

Гости су боље ушли у меч и на крилима Грега Монроа стекли рану предност. Некадашњи НБА центар постигао је осам од девет поена своје екипе на старту и чинило се да ће он и Бајерн имати добру партију у "Штарк арени".

Уследила је дефанзивна клиника коју су одржали кошаркаши домаће екипе. Бајерн је у све четири четвртине заустављен на испод 20 поена. Активни на периметру, али и у чувању обруча, Звезда је затворила прилазе свом кошу, што је резултовало лакшим поенима на другој страни терена.

Почетком и средином друге деонице предност је износила 19 у корист Звезде, да би енергичним завршетком првог полувремена на српска екипа на паузу отишла са 21 поеном предности.

Друго полувреме било је одрађивање посла, а прилику да покажу своје квалитете имали су недавна појачања Јагодић-Куриџа и дебитант Кевин Пантер.

Из минута у минут предност је расла, да би у једном моменту последње четвртине износила 35 поена за Звезду, која је без проблема и узбуђења привела меч крају.

Најефикаснији у победи били су Пантер и Браун са по 15 поена, док су Штимац и Давидовац додали по 13 погодака.

У редовима Бајерна истакли су се Монро са 20 и Лучић са 11 поена.

Црвена звезда након 17 одиграних мечева има скор од осам победа и девет пораза и налази се на десетој позицији на табели, док је Бајерн 15. са шест победа и 11 пораза.

Табела:

Реал 13-3
Ефес 13-3
Барселона 13-3
ЦСКА 11-5
Макаби 11-6
Панатинаикос 9-7
Химки 8-8
Армани 8-8
Асвел 8-8
Црвена звезда 8-9
Валенсија 7-9
Басконија 6-10
Олимпијакос 6-11
Фенербахче 6-11
Бајерн 6-11
Алба 5-11
Жалгирис 5-12
Зенит 4-12 

Овако је протекао меч:

20.45 – Крај меча, убедљива победа Звезде 93:63.

20.21 – Завршена је трећа четвртина, 71:46 износи предност за Звезду. Српски представник без проблема одржава предност. Пред Бајерном је немогућа мисија резултатског повратка у последњој деоници.

20.08 – После пет минута игре у наставку црвено-бели не само да су очували предност, него су је увећали. тренутно воде са 63:36, што је уједно и највећа предност у мечу - плус 27 поена.

19.46 – Крај првог полувремена, Звезда има убедљиву предност 53:31. Фантастична игра српског представника потпуно је неутралисала игру Бајерна. Звезда је наставила са одличном игром у одбрани, доста су активни били домаћи на линији додавања и одлично чували рекет, а то све је отворило лаке поене на другој страни. Ново појачање Кевин Пантер уписао је прве поене у српској екипи, а у завршници се истакла и недавна акцизиција Јагодић-Куриџа. По десет поена постигли су Давидовац и Штимац на једној страни, Монро има 14 на другој.

19.42 - Навијачи домаће екипе пре почетка меча развили су транспарент на којем пише: "Црна Гора и Србија, то је једна фамилија".

19.20 – Завршена је прва четвртина, Звезда води са 25:13. Иако је Бајерн боље ушао у меч, на крилима Грега Монроа имао предност 9:3, Звезда је појачала интензитет одбране како на периметру, тако и у рекету. То је резултовало лаким поенима на другој страни. Серијом 16:3 српски тим стекао је предност, који је у финишу четвртине још више увећао.

19.00 – Након поклона урученом бившем Звездином, а садашњем тренеру Бајерна Дејану Радоњићу, а потом и минута ћутања за недавно преминулог НБА комесара Дејвида Стерна, почео је меч у "Штарк арени".

18.40 – Кошаркаши обе екипе изашли су на терен, у току је загревање...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво