Трокорак - кошаркашка реч године; Берон: Знао сам...

Кошаркашка 2019. година у Србији памтиће се по "историјском трокораку" Билија Берона за победу Црвене звезде у финалу плеј-офа против Партизана и пету узастопну титулу.

Амерички кошаркаш је сјајном ролом у последњем минуту решио победника, али је приликом шампионског коша, извесно, направио корак више и слободно се може рећи ушао у легенду...

"Добио сам лопту, имао ситуацију "један на један" на 15 секунди до краја. У том тренутку питао сам себе "Човече, погоди и сезона се завршава". У глави ми је било сезона је готова, узимас трофеј и идеш кући... Очигледно је да сам направио корак више, питао сам се зашто то радим. Сваки дан играм кошарку, знам када урадим нешто чудно, тада ми се то десило, али сам се истовремено узбудио као мало дете. Било је јако занимљиво", рекао је Берон Танјугу.

Американац признаје да је у том тренутку знао да је направио трокорак.

"Знао сам да морам да трчим ван терена и да се ишуњам", уз осмех је додао Берон, али наглашавајући и да су из Партизана јасно били љути.

Исто тако свестан је и да је његов кош био историјски тренутак за београдски дерби.

"Било је сјајно, све се брзо десило. Славили смо и отишао сам кући неколико дана касније потпуно релаксиран. Присећао сам се колико је сезона била успешна... "Кул" је било гледати снимке, ставио сам потпис у дербијима".

Прошлу сезону оценио је као веома успешну на клупском и личном плану.

"Узели смо два трофеја и изборили Евролигу. Истовремено, то је био велики корак за моју каријеру... Играли смо велике утакмице. Ова сезона је као "ролеркостер", али и из такве ситуације можемо много да научимо. Уверен сам да ће боље игре доћи, а циљеви остају исти", закључио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара