Ефес бољи у турском дербију, Реал лако са Олимпијакосом

Кошаркаши Ефеса савладали су у гостима Фенербахче резултатом 81:73 у турском дербију 13. кола Евролиге. Химки је на домаћем паркету убедљиво победио Албу резултатом 104:87. Макаби је у Тел Авиву славио против ЦСКА резултатом 90:80. Реал у Мадриду лако надиграо Олимпијакос.

Прво полувреме утакмице у Истанбулу било је изузетно изједначено, па ниједна екипа није стекла предност већу од три поена.

Ефес је убрзао у другом полувремену и већ за шест минута игре дошао до двоцифрене предности коју је успешно чувао и средином последње четвртине увећао на максималних 17 поена.

Фенер је до краја утакмице успео да се спусти на минус седам у једном тренутку, али ништа више од тога.

Најбољи играч у победничкој екипи био је Хрват Крунослав Симон који је убацио 22 поена, уз Ларкинових 20, док је тим Жељка Обрадовића поентерски предводио Дерик Вилијамс са 16 постигнутих кошева.

Од српских кошаркаша, Василије Мицић је додао шест поена за Ефес, а Никола Калинић 10 за Фенербахче. Владимир Штимац је у игри провео само 3,5 минута.

Химки је убедљиво победио Албу, иако су гости из Берлина боље ушли у меч.

Постигли су чак 32 поена у првој четвртини и почетком друге имали предност од 12 поена.

Ипак, Химки је узвратио истом мером, убацио 31 поен у другом периоду и отишао на паузу са три поена вишка.

Током другог полувремена, руска екипа је само повећавала своју предност која је у једном тренутку износила и 19 поена.

Најефикаснији у Химкију био је Девин Букер са 24 поена и само четири промашаја из игре. Госте је предводио Рокас Гиедраитис са 17 постигнутих поена.

Макаби је у Тел Авиву славио против ЦСКА резултатом 90:80. 

Московљани су већ на крају прве четвртине имали плус девет.

Били су у предности и током већег дела другог и трећег периода, али је Макаби боље заиграо и преокренуо резултат у своју корист пред крај треће четвртине.

До завршетка утакмице, екипа из Израела није испуштала предност, а коначна разлика била је и највећа на утакмици у корист Макабија.

Скоти Вилбекин је постигао 22 поена за победничку екипу, а Мајк Џејмс исти број поена за ЦСКА.

Реал је у Мадриду лако надиграо Олимпијакос резултатом 93:77.

Највећим делом утакмице, екипа из Пиреја није успевала да се спусти ни на једноцифрен заостатак.

Најбољи у Реалу био је Фабијен Козер са 18 постигнутих поена, а Вил Чери и Александар Везенков убацили су по 12 за Олимпијакос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво