На данашњи дан – Ти-Мек ушао у кошаркашку легенду

Пре тачно 15 година Трејси Мекгрејди ушао је у историју НБА лиге као играч који је постигао 13 поена за само 35 секунди, чиме је донео велики преокрет свом Хјустону и победу против Сан Антонија.

Многи Трејсија Мекгрејдија сматрају за једног од најбољих кошаркаша у историји НБА лиге, о томе могу да се воде дискусије. Али, када је у питању оно што је урадио пре 15 година против Сан Антонија, недоумице нема – Ти-Мек је ушао у легенду.

Тог 9. децембра 2004. године Сан Антонио је дошао у Хјустон на ко зна који у низу тексашких дербија. Спарси су на 35 секунди до краја имали осам поена предности (76:68), а онда је уследила једна од најневероватнијих завршница у историји кошарке (заборавићемо, ако можемо, на тренутак дуел Југославије и СССР-а из 1986. године).

Мекгрејди је за 35 секунди постигао 13 поена (четири тројке, плус додатно слободно бацање) и окренуо резултат на 81:80, којим је и завршена утакмица.

Ти-Мек је каријеру завршио са више од 18.000 постигнутих поена (скоро 20 просечно по утакмици), а симултанка против Сан Антонија сигурно је допринела да своје место нађе у кошаркашкој Кући славних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи