Обрадовић: НБА је мафија, нећу тамо да радим

Најтрофејнији европски кошаркашки тренер Жељко Обрадовић рекао је да нема у плану одлазак у НБА лигу, да га то не занима, јер је тамо "мафија" која не дозвољава европским тренерима да раде.

Он је неколико пута током своје богате каријере довођен у везу са НБА клубовима, а најреалнија је била прича са Детроитом, у којем је тада радио његов пријатељ Џо Думарс.

Ипак, године су пролазиле, а Жељко је остајао у Европи, и како сада ствари стоје, ту ће и завршити тренерску каријеру.

"Сада сам задовољан животом у Европи и не мислим о НБА. Знам да је то најбоља лига на свету и да је организација невероватна, али Европа је процес – бољи сваке године смо све бољи... Немогуће је стићи их због новца који се тамо улаже, али је Евролига на јако високом нивоу. Ова наша кошарка је можда занимљивија од НБА, то заиста мисли доста људи", рекао је Обрадовић за Спортандо.

Иако је било примера да су тренери који имају везе са Европом радили у НБА клубовима, ниједан није отишао директно са Старог континента и преузео тим у НБА.

"Надам се да ће једног дана један европски тренер отићи у НБА и показати им све наше вештине - већ сада је доста тренера из Европе спремно за то. Присетите се шта се десило пре тога: Мајк Дантони је Американац, а рођен је и одрастао у Европи, Дејвид Блат је Американац, трећи Игор Кокошков, који је тамо радио 20 година пре него што је добио прилику да води НБА тим", каже Обрадовић и поентира:

"Нема европских тренера. Знате зашто – зато што је НБА мафија."

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво