Бјелица: Једна од најбољих утакмица у каријери

Српски кошаркаш Немања Бјелица одиграо је једну од најбољих утакмица у досадашњој НБА каријери. Бјелица је предводио Сакраменто кингсе до тријумфа над екипом Даласа, резултатом 110:106.

Крилни центар наше репрезентације је изједначио досадашњи рекорд и сусрет завршио са 30 поена (13-18 из игре, 4-7 за три), уз седам скокова и четири асистенције.

Новинаре је по завршетку занимало да ли му је ово најбоља партија у најјачој лиги света.

"Да, једна од најбољих. Осећао сам се добро. Тренер ме је питао и дао ми зелено светло за шутеве, то је моја предност у нападу. Морам мало да се поправим у одбрани, али је важно да смо остварили тријумф", рекао је Бјелица.

Некадашњи играч Минесоте, Фенербахчеа, Басконије и Црвене звезде истакао је да је Кингсима пријао ритам Меверикса.

"Било би превише да смо вечерас изгубили ову утакмицу од Даласа. Играмо на исти начин, они воле брзу кошараку. Требало је да победимо и у Сан Антонију, али смо сада показали да смо спремни за тријумф. Сада имамо још једну утакмицу пре повратка кући."

У једном периоду сусрета су домаћини, предвођени Луком Дончићем, преузели контролу, али су гости били бољи у финишу.

"Играли су зону против нас, било нам је тешко да установимо начин на који ћемо их напасти, али докле год имамо четворицу шутера на терену, у стању смо да развучемо игру. Недостају нам Фокс и Бекли, овај тим расте, има будућност, али смо овде да бисмо побеђивали утакмице. Почетак сезоне је био лош, сада морамо да играмо чвршће."

Немања је навео да Сакраменто има светлу будућност.

"Показали смо карактер и против Сан Антонија, ово је другачији тим у односу на прошлу годину и потребно је да играмо свих 48 минута. Морамо да поштујемо своје противнике јер сви могу да играју и сви умеју да постижу поене у овој лиги", закључио је Бјелица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво