Драма, продужетак, па победа Звезде над ФМП-ом

Кошаркаши Црвене звезде остварили су шести тријумф у АБА лиги, пошто су после велике борбе и додатних пет минута савладали екипу ФМП-а из Железника резултатом 95:89, у мечу десетог кола АБА лиге.

Предвођени новим помоћником селектора Игора Кокошкова, Владимиром Јовановићем, момци из предграђа одиграли су врло зрело и стрпљиво, и умало шокирали актуелног првака АБА лиге. 

Прво полувреме донело је веома добру кошарку на обе стране, и два тима су се периодично смењивала у вођству.

Гости из Железника су у финишу друге четвртине пронашли бољи моментум и да на одмор отишли са три поена предности - 41:38. 

Иако је Лоренцо Браун са осам везаних поена вратио Звезди предност на почетку наставка, "пантери" су имали одговор и на зто, те у последњи део меча ушли са пет поена вишка (55:60) и најавили да су у бивши Пионир дошли по изненађење и победу.

На шест минута пре краја имали су гости великих десет поена предности (67:57), али је Звезда у финишу успела да дође до потпуног преокрета.

Међутим, Улубај тројком погодио за 77:77, и испоставиће се освео меч у продужетак, потшто је Браун промашио шут из продора за победу на истеку регуларног дела.

Додатних пет минута боље су почели гости, поентирали преко Ђоковића и Ђорђевић, али су одговор имали Гист и Давидовац, који је својом другом тројком у продужетку преломио меч у корист свог тима.

На крају, Лоренцо Браун најефикаснији актер меча са сјајном статистиком - 25 поена, 7 асистенција, 5 скокова и 5 украдених лопти, за укупни индекс 33!

Уз њега, јунак меч и продужетка био је Дејан Давидовац, који на свом конту на крају имао 18 поена (2/2 за три, 10/10 слободна бацања).

Двоцифрени још Гист са 12 и Џенкинс са 10.

У пораженом саставу Турчин Огбен Улбај 19, Пецарски 15 а Ђорђевић 11.

Оба тима сада имају скор 6-4 и деле четврту позицију на табели. 

Шампион у наредном колу гостује у Задру, док ФМП у Железнику дочекује лидера Будућност. 

АБА лига - 10. коло:

петак:
Цибона - Игокеа 66:91
Мега Бемакс - Партизан 77:98

субота:
Будућност - Цедевита Олимпија 93:80
Крка - Морнар 67:76

недеља:
Црвена звезда - ФМП 95:89

понедељак:
18.00 Приморска - Задар 

Табела АБА лиге: Будућност 9-1, Партизан 7-3, Цедевита Олимпија 7-3, Црвена звезда 6-4, ФМП 6-4, Приморска 6-3, Морнар 5-5, Цибона 4-6, Крка 4-6, Игокеа 2-8, Мега 2-8, Задар 1-8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво