Будућност у серији, Цедевита немоћна у "Морачи"

Кошаркаши Будућности савладали су у Подгорици екипу Цедевита Олипмије са 93:80, у дерби мечу десетог кола АБА лиге. Црногорска екипа има само један пораз у такмичењу и прва је на табели испред Цедевита Олимпије и Партизана.

Будућност је дочекала Цедевита Олимпију у "Морачи" и већ у првом полувремену утакмице јасно ставила до знања да победа остаје у Подгорици.

Изабраници Петра Мијовић постигли су чак 54 поена у првих 20 минута, а такав темпо гости из Љубљане једноставно нису могли да прате.

У наставку је разлика на страни домаћина ишла и 20 поена, да би Цедевита Олимпија последњи напад покушала у последњој деоници, када је разлику спустила на само осам поена.

Ипак, то је био максимум екипе Славена Римца, Будућност је одбила напад и забележила седми узастопни тријумф у регионалном такмичењу.

Џастин Кобс постигао је 20 поена у екипи Будућности, Никола Ивановић додао је 17, а Данило Николић 15. У екипи Цедевите Јака Блажич постигао је 18, Рајан Боутрајт 15.

У другој утакмици данашњег програма, Морнар је у Новом Месту савладао Крку са 76:67.

АБА лига - 10. коло:

петак:
Цибона - Игокеа 66:91
Мега Бемакс - Партизан 77:98

субота:
Будућност - Цедевита Олимпија 93:80
Крка - Морнар 67:76

недеља:
18.00 Црвена звезда - ФМП

понедељак:
18.00 Приморска - Задар

Табела: Будућност 9-1, Партизан 7-3, Цедевита Олимпија 7-3, ФМП 6-3, Приморска 6-3, Црвена звезда 5-4, Морнар 5-5, Цибона 4-6, Крка 4-6, Игокеа 2-8, Мега 2-8, Задар 1-8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво