"Коме смета јединство српских клубова на Јадрану?"

Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се данас новим саопштењем на клупском сајту и још једном нагласио да, и поред бројних несугласица са "вечитим ривалом", не жели да учествује у доношењу одлука АБА лиге без присуства представника Партизана.

Како се наводи, Црвена звезда у циљу веродостојног обавештавања српске кошаркашке јавности саопштава да неучествовањем свог представника на састанку радне групе АБА лиге у Загребу, клуб није желео да доноси било какве одлуке без представника Партизана, који заједно са Црвеном звездом без обзира на бројне несугласице, чини интегрални и важан део АБА лиге у сваком смислу.

"Потврду наших тврдњи о дисфункционалности АБА лиге доноси и податак да представник Партизана није добио никакву повратан одговор око термина састанка, нити је Црвена звезда о томе била обавештена. Стичемо утисак да се појединци све очигледније прибојавају тако ретко виђеног јединственог става српских клубова, и то око кључних питања за даље функционисање АБА лиге. Својеврсну потврду за то добили смо и у појединим јучерашњим јавним реакцијама или препричавањима телефонских разговора, након нашег саопштења у коме смо јасно упозорили на дешавања која неодољиво подсећају на претходне сезоне", стоји у сопштењу српског и регионалног првака.

Даље, црвено-бели наводе да о кампањском приступу и одсуству визије за будућност АБА лиге говори и чињеница да појединци не схватају промене и тенденције у европској клупској кошарци, у којој за лигу "корпоративно-коалиционог" приступа неће бити места – јер као таква сигуро неће ни постојати!

"Посебно нас обесхрабрује чињеница да појединци не схватају суштину и величину проблема, у смислу будућности регионалне кошарке, а за нас на првом месту интереса српске кошарке. Наш интерес јесте опстанак прве и друге АБА лиге, али не по моделу у коме ће српски клубови бити декор и мета 'специјалаца', већ оно што треба да буду – интегрални део ових лига, без којих АБА лиге сигурно не би биле оно што јесу, а вероватно не би ни постојале. Допало се то некоме или не!"

Зато Црвена звезда понавља још једном да или ће договорени принципи на Скупштини АБА лиге бити примењивани, или ове и (такве) лиге не требају никоме – нити националним лигама региона, а понајмање Евролиги, закључује се.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи