Дончић: Џејмсу се дивим откад сам био клинац, идол ми је и сада

Најбољи кошаркаш Далас меверикса Лука Дончић казао је да је одбрана била кључна у победи над Лос Анђелес лејкерсима. Дончић је предводио свој тим до тирјумфа над "језерашима", резултатом 114:100.

Лука је меч завршио са 27 поена (10-23 из игре), девет скокова, 10 асистенција, три украдене и седам изгубљених лопти.

Цео тим из Тексаса је одиграо лоше у првом полувремену, али је серијом 28:5 почетком треће четвртине преломио сусрет у своју корист.

"Кључна је била одбрана у трећој четвртини, миксовали смо зоне, зауставили их и ушли у ритам. Тада смо почели да контролишемо утакмицу. У првом полувремену сам играо ужасно, а у другом сам се осећао боље и играо боље. Наставио сам да нападам, да верујем у свој шут и драго ми је због тријумфа. Много нам значи то што смо показали да можемо да играмо и против великих тимова. Настављамо на исти начин", рекао је Дончић.

Он је објаснио и на који начин га је играње у Европи обликовало као кошаркаша.

"Много тога сам научио у Евролиги, играо сам против невероватних играча, а од саиграча сам доста научио такође, неки од њих су бивши НБА играчи. Спремили су ме за НБА."

Новинари су младог Словенца подсетили и на меч са Лејкерсима прошле сезоне, када се први пут сусрео са Леброном Џејмсом.

"Сећам се тог дуела... Иначе нисам нервозан пред утакмице, али пред ту јесам био. Било је то нешто посебно за мене. Гледао сам га много као дете, дивим му се и сада, био је и јесте мој узор", закључио је Дончић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво