Драма и два продужетка у Бару, Будућност боља од Морнара

Кошаркаши Будућности савладали су у Бару екипу Морнара са 95:92, после два продужетка, у утакмици деветог кола АБА лиге и остали усамљени на првом месту на табели. У недељу Звезда гостује екипи Цедевита Олимпије, док Партизан дочекује екипу Крке.

Невероватно занимљиву утакмицу одиграли су Морнар и Будућност у дербију деветог кола АБА лиге. На крају су Подгоричани однели победу после два продужетка 95:92 и учврстили се на првом месту на табели.

Имао је и Морнар своје прилике за победу, али су Пулен, Нидам и Волер у неколико наврата беспотребно компликовали, често и нерезонски шутирали, па је Будућност забележила осми тријумф у такмичењу.

Подгоричани су у последњој чтвртини имали 13 поена предности, али се Морнар вратио и изборио продужетак поенима Маркоте.

Ни после додатних пет минута није било победника, па је одлучио други продужетак, који је обележила конфузна игра на обе стране.

Ипак, гости су се боље снашли и нанели су Морнару пети пораз у регионалној лиги.

Џејкоб Пулен био је најефикаснији на мечу са 21 поеном, Дерик Нидам додао је 19, а Дамир Маркота 12. У тиму Будућности Џастин Кобс је постигао 19, а Хасан Мартин 15 поена.

У недељу је на програму дерби, Цедевита Олимпија дочекује Црвену звезду, док Партизан на свом терену игра против Крке.

Парови деветог кола АБА лиге:

Петак: ФМП - Задар 94:67

Субота: Морнар - Будућност 92:95

Недеља: Игокеа - Мега (12), Цедевита - Црвена звезда (17), Цибона - Приморска (20), Партизан - Крка (20).

Табела: Будућност 8/1, ФМП 6/3, Цедевита 6/2, Приморска 6/2, Црвена звезда 5/3, Партизан 5/3, Морнар 4/5, Крка 4/4, Цибона 3/5, Задар 1/8, Икокеа 1/7, Мега 1/7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво