Крстић: Кокошков ће се "одужити" Србији

Бивши капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић поручио је да ће Игор Кокошков учинити све да се као селектор Србије "одужи" за пораз у финалу Европског првенства док је био на клупи Словеније.

Кокошков је недавно именован за наследника Александра Ђорђевића, што је потез који је одушевио прослављеног центра Партизана, московског ЦСКА, руског Тријумфа, Ефес-а и НБА лигаша Њу Џерсија, Бостона и Оклахоме.

"Ако гледамо са навијачке стране многи ће рећи да нам "дугује" (смех. прим. аут). То му је тада био посао, знам да је њему бити селектор Србије велика част. Свакако ће гледати да се одужи земљи најбољим могућим радом", рекао је Крстић Танјугу на Међународном сајму спорта у Београду.

Крстић признаје да му је бивши тренер Финикса својевремено пуно помогао када је дошао у НБА.

"Лично имам субјективан осећај према њему, али и објективан. Феноменална је ствар његов долазак у Србију, имамо одличан однос и дугу историју. Доста ми је помогао кад сам отишао у НБА, а објективно за нашу кошарку је Кокошков сјајан избор. Игор је у најбољим годинама и са победничким менталитетом", навео је Крстић, подсетивши да Кокошков има велико искуство у САД и Европи.

Он је поздравио одлуку што се мушки и женски предолимпијски турнири играју у Београду, али је свакако опрезан.

"Још је рано причати о шансама. Не волим унапред да причам, да видимо жреб и какве ће све екипе бити, па и наша".

Евролига је уврстила Крстића у конкуренцију за идеалну петорку деценије, као једног од кошаркаша који су оставили велики траг.

"Информацију сам сазнао из медија. И као играч нисам пуно придавао значај индивидуалним наградама, све и да добијем признање остаје ми жал што никада нисам освојио Евролигу. Биће нека сатисфакција, али и сама чињењца да сам у избору значи пуно".

"Пензинерске" дане проводи највише са децом, уз бизнис са дестилеријом, али и ради у Кошаркашком савезу Србије са младим селекцијама.

"Драго ми је што могу да помогнем Савезу. Тренутно сам задужен за млађе селекције и то је несто што сам размишљао и видео себе после каријере. Мотивисан сам и имам жељу, најбоље године тек следе", закључио је српски ас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво