Бирчевић и Загорац: Победа против Ритаса доноси много тога

Кошаркаши Партизана Стефан Бирчевић и Раде Загорац истакли су да је утакмица против Ритаса у 8. колу Еврокупа важна за пласман у другу фазу такмичења. Црно-бели ће у среду од 20 сати у 8. колу Европкупа играти против литванске екипе у "Штарк арени".

"Важна нам је ова утакмица, јер нам она значи пролазак у следећу рунду. Том победом бисмо осигурали друго место. Знамо шта нас чека, играли смо против њих можда ружну утакмицу, али добру за нас, где смо Литванији дошли до победе", рекао је Бирчевић новинарима на отвореном тренингу у Штарк арени.

Бирчевић је позвао навијаче да подрже црно-беле на исти начин на који су то урадили на вечитом дербију у недељу.

"Надам се да ћемо сутра имати подршку као и у дербију и надам се да ћемо са истом енергијом да уђемо у меч", казао је он.

Наводи да има исцрпљености у екипи после меча са вечитим ривалом, али да то не може да буде оправдање, јер су, како каже, ималии времена да се припреме за Ритас.

Сутрашњи сусрет биће прилика да изабраници Андрее Тринкијерија овере пласман у Топ 16, после две пропуштене прилике у мечевима против Венеције и Тофаша.

"Нема притиска. Имамо 5-2 у Еврокупу, мислим да не смемо да будемо незадовољни. Ово је једна утакмица код куће, где треба да покажемо зашто имамо тај скор и да дођемо до шете победе", закључио је Бирчевић.

Његов саиграч Раде Загорац сматра да је меч против литванске екипе важан из више разлога.

"Из године у године какав год ростер да имају, они су по правилу незгодна екипа. После неколико година победили смо их на гостовању. Утакмица је важна за нас из више разлога. Прво што се наслања на дерби, који смо одиграли добро и где смо победили, а друго што може да буде квалификациона утакмица за нас, иако имамо прилично добар скор у овом тренутку. Мислим да нам евентулана победа може да донесе много тога", рекао је Загорац.

Меч између Партизана и Ритаса игра се сутра од 20 сати у Штарк арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара