Тринкијери: Енергија пресудила; Гордић: Као у руднику

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери после победе против Црвене звезде у "вечитом" дербију, рекао је да је утакмица била тешка, али да је његов тим заслужио тријумф. Јунак победе Немања Гордић признао је да дерби није био леп, али да је победа доста вредна.

Црно-бели победили су Црвену звезду са 75:72 у седмом колу АБА лиге.

"Била је изузетно тешка утакмица. Било је веома тешко добро играти. Мислим да смо заслужили победу, јер смо у кључним моментима имали више енегрије. Имали смо добар старт, на крају друге четвртине пустили смо их да се врате. Била је физичка туча. Нисмо играли сјајно, далеко од тога. Нисмо погодили олимпијски базен, али смо на енергију и борбу за лопту добили Звезду. Велики дерби, важна утакмица, победа ито је то то", рекао је Тринкијери на конференцији за медије после меча.

Тренер Партизана упитан је и да ли је његовом тиму неодстајало самопоуздање у трећој четвртини, када је заказао шут.

"Мислим да није ствар сампоуздања, јер бисмо изгубили утакмицу. Сви смо желели да играмо боље, али када смо ушли у контакт, блокада... Нисмо се снашли како треба. Било је тешко да уђемо у рекет", рекао је Тринкијери, који је одговорио и на питање да ли ће његов тим уживати у тријумфу.

"Једна од најважнијих ствари је да уживаш у животу. Ја сам у томе најгори, надам се да су моји играчи бољи", закључио је.

Један од најбољих играча у победи Партизана Немања Гордић признао је да дерби против Црвене звезде није био леп, али и да је већа енергија његовог тима пресудила победника у мечу 7. кола АБА лиге.

"Осећај је феноменалан, дерби није обична утакмица и победа значи много више од два бода. Није била лепа утакмица, али није било ни за очекивати другачије. Било је много промашаја са обе стране, посебно за три поена. Међутим, на срећу ми смо имали више енергије", рекао је Гордић новинарима после меча.

"Мени је драго да су ушле тројке у последњој деоници. Да ли имам посебан мотив против Звезде? Играм исто као и против других екипа, али увек постоји већи мотив за највећег ривала кад носиш дрес Партизана и извлачи најбоље из вас", рекао је плеј црно-белих, а потом се осврнуо на суђење.

"Било је доста прекида. Није лако ни судијама. Труде се да гледају сваку одлуку и то убија ритам утакмице. На срећу, победили смо".

Према његовим речима вечерашњи тријумф показује да Партизан може да се носи са, како је нагласио, евролигашком Црвеном звездом.

"Звезда је евролигашка екипа, такмичење њихово је захтевно и игра се са много контакта. Као да сте у руднику два сата".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво