Драматична победа Сакрамента над Бостоном, дабл-дабл Срба

Кошаркаши Сакраменто кингса савладали су на свом паркету екипу Бостон селтикса са 100:99 у НБА лиги. Дабл-дабл учинке у победи Кингса остварили су Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

Феноменалан меч одигран је у "Голден 1" центру у Сакрамнету, а домаћа екипа славила је у драматичној завршници.

Кингси су успели да савладају екипу са најбољим учинком у досадашњем току НБА сезоне, а до победе су дошли поенима Холмса са слободних бацања у последњих десетак секунди. Маркус Смарт промашио је шут за победу Бостона.

Утакмицу са плеј-оф интензитетом одиграли су Сакраменто и Бостон, играло се у серијама, а боље у последњим моментима снашла се домаћа екипа.

Немања Бјелица и Богдан Богдановић имали су велике роле у победи свог тима, остваривши по дабл-дабл учинак.

Бјелица је на паркету као стартер провео нешто мање од 31 минута, постигавши 12 поена, уписавши 14 скокова и четири асистенције.

Нешто спорије је у меч ушао Богдановић, који се потпуно пробудио када је то било најбитније, у последњој четвртини. Богдан је на паркету провео неколико секунди преко 31. минута, за које је успео да упише 12 поена и десет асистенција.

Јунак вечери без дилеме је био Бади Хилд из редова Сакрамента. Хилд је постигао 35 поена, а посебне главобоље Бостону је задавао у одлучујућим моментима меча. Харисон Барнс додао је 13 поена.

Бостон је имао чак шест двоцифрених стрелаца, али недостајао им је поентерски лидер, пошто су најефикаснији били Браун са 18, Вокер са 15 и Тејтум и Тајс са по 14 поена.

Маркус Смарт прошао је пут од хероја до трагичара. Кошаркаш Бостона успео је да избори офанзивни скок у последњих десетак секунди, али је потом фаулирао Холмса, који је постигао последње поене на мечу. Смарт је потом у последњем нападу успео да створи одличну позицију за "флоутер" шут, али је лопта изашла из коша Кингса.

Сакраменто је прекинуо серију Бостона од десет везаних победа и тако савладао екипу са најбољим учинком у досадашњем току НБА сезоне.

Након 12 утакмица Бостон сада има скор од десет победа и два пораза и први су на табели Источне конференције, док је Сакраменто уписао пету победу у 12 мечева и налази се на деоби 11. позиције на Западу.

Резултати синоћних НБА мечева:

Кливленд - Филаделфија 95:114
Сакраменто - Бостон 100:99
Орландо - Вашингтон 125:121
Њу Орлеанс - Голден Стејт 108:100
Лејкерс - Атланта 122:101

Табела Источне конференције:

Бостон 10-2, Мајами 9-3, Милвоки 9-3, Торонто 8-4, Филаделфија 8-5, Индијана 7-6, Орландо 6-7, Шарлот 6-7, Бруклин 5-7, Кливленд 4-8, Чикаго 4-9, Атланта 4-9, Детроит 4-9, Вашингтон 3-8, Њујорк 3-10.

Табела Западне конференције:

Лејкерс 11-2, Хјустон 10-3, Денвер 9-3, Јута 8-4, Финикс 7-4, Клиперс 8-5, Далас 7-5, Минесота 7-6, Сакраменто 5-7, Мемфис 5-8, Портланд 5-8, Сан Антонио 5-8, Њу Орлеанс 4-9, Голден Стејт 2-12.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи