Маљковићева: Важно је да играмо сваку утакмицу до последњег минута

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је да је разлика између наше селекције и Албаније превелика. Наша екипа победила је Албанију у Драчу са невероватних 139:34, у утакмици другог кола квалификација за Европско првенство.

Женску репрезентацију уживо су бодрили председник КСС Предраг Даниловић, потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић и генерални секретар Дејан Томашевић.

"Разлика је битна између две екипе... Оно што је најважније за женску репрезентацију јесте да се у сваку утакмицу улази максимално и да се игра до последњег минута, као да је питање пораза или победе. Друга битна ствар су младе кошаркашице које нису само улазиле у игру, већ су и давале озбиљне поене. Имамо две девојчице од 17 година – Зарић и Поповић и једну која је мало старија, Јовану Ногић, заједно са Турудић и Богићевић које нису данас играле, али ће добити шансу у некој наредној прилици. Све су показале да пре свега имају силну жељу да играју за сениорску репрезентацију, да разумеју систем сениорске репрезентације и да могу бити део ње у скоријој будућности", рекла је Маљковићева.

Јована Ногић се истакла са 20 поена.

"Мислим да смо поправиле доста ствари у односу на утакмицу са Турском. Испоштовале смо све што је селекторка тражила и дале смо доста лаких поена, што је и направило оволику разлику. Бориле смо се од почетка до краја, биле смо агресивне у одбрани и у нападу и на крају стигле до убедљиве победе."

Мона Зарић је дебитовала за национални тим и сигурно је да ће до краја живота памтити утакмицу у Драчу.

"Поносна сам што сам позвана да будем део репрезентације. Велика ми је част да играм са нашим сјајним репрезентативкама. Ушле смо јако у ову утакмицу и одиграле је на максимуму од почетка до краја."

Једна од девојака која је сада прикључена већ искусном тиму је и Милица Поповић.

"Јако сам поносна и срећна што сам добила прилику да играм у репрезентацији. Ово ће бити додатни мотив да радим још више, да будем још боља и надам се да добијем поново шансу да играм. Од почетка утакмице смо биле агресивне и концентрисане, без обзира на то што смо знале да је противник генерално слабији од нас. Имале смо жељу да се покажемо у што бољем светлу", закључила је Поповићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво