ФМП стао у Љубљани, Будућност боља од Игокее

Кошаркаши Цедевита Олимпије савладали су екипу ФМП-а са 93:89, у једном од дербија АБА лиге. Будућност у Лакташима боља од Игокее 83:72. У недељу се игра "вечити" дерби, Партизан дочекује Црвену звезду.

Прави дерби одиграли су Цедевита Олимпија и ФМП, у утакмици седмог кола АБА лиге. На крају је тријумф припао домаћој екипи – 93:89, која је тако остала на само једном поразу у такмичењу.

Олимпија је водила током већег дела сусрета, а после три одигране четвртине изабраници Славена Римца имали су десет поена предности.

Ипак, екипа ФМП-а успела је у псоледња два минута да приђе на минус два, али је пресудило искуство домаће екипе, као и брзоплетост изабраника Владимира Јовановића.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Коди Милер-Мекинтајер са 21 поеном, док је у тиму из Железника најбољи био Ђорђевић са 17.

ФМП је забележио други пораз у сезони, после изгубљеног меча од Партизана.

У првом мечу дана Будућност је као гост савладала екипу Игокее са 83:72 и, као Цедевита Олимпија, остала на једном поразу у такмичењу.

Резултати и распоред седмог кола АБА лиге:

Субота:

Игокеа - Будућност 72:83

Цедевита Олимпија - ФМП 93:89

Недеља:

Мега Бемакс - Приморска (12.00)

Морнар - Задар (18.00)

Партизан - Црвена звезда (20.00)

Понедељак:

Цибона - Крка (18.00)

Табела: Будућност 6-1, Цедевита Олимпија 6-1, ФМП 5-2, Црвена звезда 4-2, Партизан 4-2, Приморска 4-2, Морнар 3-3, Крка 3-3, Игокеа 1-6, Цибона 1-5, Мега Бемакс 1-5, Задар 0-6.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво