Величковић: Дерби увек носи доста емоција, нема фаворита

Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић, пред меч 7. кола АБА лиге против Црвене звезде, рекао је да очекује тежак меч и да у том сусрету нема фаворита.

Величковић је веома искусан када су дербији у питању, а капитен Партизана сматра да у најважнијој утакмици српске кошарке, по обичају, нема фаворита.

"Дерби као дерби, нема фаворита. Можда и једина утакмица у којој умор не може да буде изговор. Дерби увек носи доста емоција, доста тензије и набоја. Доста играча се први пут сусреће са тим, али помоћи ћемо им да се то пребаци на позитивну страну и да ако успемо, извучемо меч у нашу корист", рекао је Величковић новинарима на тренингу Малој арени.

Крилини кошаркаш сматра и да у сутрашњем сусрету неће бити тајни, али да упркос томе неће бити лака утакмица.

"Звезда има пун ростер, искусну екипу и добре шутере. Имају 12 спремних играча, јако су незгодна и јака екипа. Нема много тајни, знамо доста играча и од прошле сезоне. Неће бити нимало лако."

Величковић је био актер првог вечитог дербија одиграног у београдској арени пре 10 година, када су црно-бели победили 64:58 у полуфиналу завршног турнира регионалне лиге.

"Победили смо. Била је стварно тешка утакмица, полуфинале фајнал-фора АБА лиге... Сећам се да нисмо одиграли кошгетерски на нашем нивоу те сезоне. И полуфинале и финале смо рутински привели крају и освојили титулу. По томе се сећам сигурно, ни тад није било пуна хала, али то је сигурно један од најлепших периода у мојој каријери", рекао је Величковић и додао да разлике у дербију у односу на пре и сада за њега не постоје.

"Дерби је са моје стране најлепша утакмица за једног спортисту. Одиграо сам много дербија у којима је тактика била битна, али мислим да више вољни моменат одлучује. Никад не знаш шта та утакмица носи са собом."

Те 2009. године меч вечитих ривала пратило је 10.750 гледалаца, а Величковић је упитан да ли се нада обарању рекорда.

"И овом приликом бих позвао наше навијаче да што више испуне Арену, да оборимо и те рекорде. Сигурно да пред нашим навијачима увек осећамо позитивну енергију, нека дођу да нас бодре у што већем броју и да пробамо да добијемо дерби", закључио је Величковић.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде игра се у недељу од 20 сати у "Штарк арени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво