Даниловић: Већ ово је својеврсна победа

Светска кошаркашка федерација изабрала је домаћине квалификационих турнира за Олимпијске игре у конкуренцији кошаркаша и кошаркашица. Међу њима је и Србија, која ће угостити репрезентације у обе конкуренције. Тим поводом гост Јутарњег дневника РТС-а је Предраг Даниловић председник Кошаркашког савеза Србије.

"Велика победа Кошаркашког савеза и наравно државе Србије, јер без њихових гаранција не би били уопште у могућности да се кандидујемо. Треба рећи да су за то најзаслужнији председник Вучић, министарство омладине и спорта, Вања Удовичић, као и цела влада... Знате, неке земље су одустале од кандидатуре јер нису имале такву подршку. Сходно томе ћемо и да се понашамо и све организујемо како треба и да будемо добри домаћини. Организовали смо Европско првенство које је било летос, тако да имамо доста искуства", истакао је Предраг Даниловић. 

Фиба је вероватно и имала у виду како Београд и Србија организују оваква такмичења па је донела такву одлуку јер им је у интересу да имају поузданог и сигурног партнера као што је Кошаркашки савез Србије, истакао је Даниловић. Коментаришући да је ово јединствана прилика да ћемо можда на Олимпијским играма имати чак три репрезентације, председник КСС је испакао да не треба журити са закључцима и преурањеним радовањем, јер нам се то више пута „обило о главу".

„Рецимо да је ово први значајан корак ка одласку у Токијо. У сваком случају имаћемо спреман тим и биће добро што играмо у Београду. И без обзира што неки мисле да то може бити притисак на наше тимове, то ће им бити додатна мотивација."

Председник КСС је најавио да ће ускоро бити објављено ко ће бити селектор мушке кошаркашке репрезентације и није улазио у детаље тог избора рекавши да је још прерано та ту тему. Иатакао је да ће се сви играчи одазвати у јуну позиву тог новог селектора и да ће тим наступати у најајчем саставу.

„Понављам, учешће на Олимпијским играма је врхунска ствар у каријери сваког спортисте тако да сам сигуран да неће бити никаквих проблема за њихов одзив на позив за игру у репрезентацији.", између осталог истакао је Предраг Даниловић.

Осам мушких селекција већ је обезбедило пласман у Токио, док ће четири преостала учесника бити позната после квалификација на којима наступају 24 екипе. Осим у Београду турнири се играју у Сплиту, Каунасу и Викторији. На сваком ће учествовати по шест селекција које ће бити подељене у две групе. Олимпијску визу обезбедиће само победници. 

На женским турнирима учествоваће 16 репрезентација, на сваком по четири екипе. Жреб група за обе конкуренције обавиће се 27. новембра. Мушки турнири су на програму од 23. до 28. јуна, док ће се женски турнири одржати од 6. до 9. фебруара 2020. године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи