"Нисмо испоштовали договор, имамо дан да се припремимо за Партизан"

Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић прокоментарисао је пораз свог тима од Асвела у Евролиги. Француски клуб савладао је црвено-беле резултатом 74:72 после продужетка, у осмом колу најелитнијег европског такмичења.

Звезда је уписала шести пораз уз само две победе, док је Асвел на 5-3.

"Желео бих да честитам противнику на великој борби коју је показао и на томе што су веровали 45 минута. Мислим да је разлог што су победили била њихова агресивност на офанзивном скоку и одбрана у важним моментим, али и то што нисмо успели да у битним моментима пронађемо битна решења", рекао је Гавриловић.

Он је потом додатно анализирао завршницу сусрета.

"Задовољан сам тиме што сам имао прилику да зовем тајм-аут 15 секунди пре краја у регуларном делу и 27 секунди пре краја у продужетку. У првом случају договор није испоштован, играчи су се раширили да оставе Давидовцу мисмеч, али то није био план. У другом случају, када је требало да нападнемо, Лорензо Браун се оклизнуо и ми смо почели да јуримо лопту по победу. У утакмици на домаћем терену, имати тајм-аут у завршници је предност. Очигледно ми ту предност нисмо искористили, а осим та два поена, било их је још који би донели победу. Промашених отворених шутева, промашених полагања... Уз њихову агресивност и моја одлука да толико времена дам нашем тренутно једином плејмејкеру. То је довело да ми акције започињемо касније, уз њихову агресивност наравно и на крају резултат."

Тренер Звезде наводи да постоји проблем ако се остане само на индивидуалним решењима.

"Акције се изводе да би се остварила предност у сарадњи, а ако нема правовременог паса, нема ни предности. На крају се игра 1 на 1, а то није оно што желимо. То је резултат њихове агресивности."

Српског и регионалног шампиона већ за два дана очекује тежак задатак јер игра вечити дерби са Партизаном

"Имамо један дан да припремимо утакмицу која је веома важна, а онда имамо дан паузе – утакмицу, па дан паузе и утакмицу. Да, слажем се, тренутак није једноставан", казао је и објаснио како ће се припремити за црно-беле.

"Сутра имамо један да интерно анализирамо шта је било лоше, ми интерно јер не можемо са играчима да анализирамо лоше и да спремамо наредну утакмицу. Ово није најава за утакмицу са Партизаном, али знамо да је дерби обично 50-50. Мислим да ко долази са већим, а ко са мањим поразом и ко има више времена за припрему је мање важно. Већ улазак у утакмицу, морал и енергија", закључио је Гавриловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи