Звезда испустила победу, Асвел славио након продужетка у Арени

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од екипе Асвела са 74:72 након продужетка у „Штарк арени“ у мечу осмог кола Евролиге.

Црвена звезда пропустила је одличну шансу да пред својом публиком савлада екипу Асвела у мечу осмог кола Евролиге.

Српски представник у неколико наврата водио је са седам, осам, чак и десет поена, али су Французи били веома упорни, успели да се врате и славе након продужетка.

Веома тврд меч играо се у "Штарк арени", гледала се права рововска борбе, добре одбране и не толико добри напади.

Обе екипе играле су у налетима и након сваког се чинило да ће једна екипа успети да преломи меч у своју корист, али до тога, све до додатних пет минута није дошло.

На почетку меча, сваки кош славио се као гол, што говори и податак да је резултат након уводних шест минута био 6:4 за Звезду.

Звезда је највећих десет поена стекла средином друге деонице, али је олако и брзо та предност смањена на четири поена.

Ситуација се није променила ни у трећој четвртини. Звезда је на крилима енергичних Добрића, Лазића и Брауна стекла предност од девет поена, али у наредна два минута Асвел је стигао до изједначења.

Превелике осцилације у игри, поготово у нападу, виђене су у последњој деоници, која је била једина коју Звезда није добила.

Звезда је убацила само 11 поена у четвртој четвртини, а једини расположен у том сегменту био је Берон, који је на четири минута до краја, донео Звезди седам поена предности.

Уследио је огроман празан ход, што је Асвел знао да казни, па су успели да изједначе у последњем минуту.

Обе екипе имале су шансу за победу, Давидовац је промашио шут на једној, а Тејлор на другој страни па је меч отишао у продужетак. На жалост навијача Звезде, закуцавање Гиста након промашаја Давидовца уследило је након истека времена за напад.

У продужетку гости из Лиона боље су се снашли, убацили девет, а примили седам поена и уписали нову победу у Евролиги.

Најефикаснији у победничко екипи били су Жан Чарлс са 20 и Џекири са 18 поена. 

У редовима Црвене звезде истакли су се Берон са 16 и Браун са 15 поена. 

Након осам одиграних мечева Асвел има пет победа и три пораза, док је Црвена звезда остала на два тријумфа.

Наредне утакмице у елитном такмичењу српски представник игра против Албе у Берлину, док Асвел дочекује Ефес.

Резултате осталих мечева осмог кола и стање на табели Евролиге погледајте овде.

Овако је протекао меч:

21.11 – Крај меча, пораз Звезде од Асвела резултатом 74:72.

20.53 – Завршено је регуларних 40 минута, победник није познат, пошто је резултат 65:65. Давидовац је промашио шут за победу са једне, Џексон са друге стране. Српски представник имао је седам поена предности пар минута пред крај меча, али се Асвел по четврти пут резултатски вратио.

20.22 – Звезда води против Асвела након три четвртине са 54:47. И у трећој деоници играло се у серијама, Звезда  је одмакла на девет разлике, Асвел за само пар минута изједначио, да би финиш треће деонице припао српској екипи. Звезда је у трећој деоници знатно појачала у одбрани, што се огледало у бројним изгубљеним лоптама гостију, које Звезда није адекватно казнила.

20.00 – Настављен је меч...

19.45 – Крај првог полувремена, након 20 минута резултат је 36:32 за Црвену звезду. У "Штарк арени" игра се веома тврд меч, са солидним одбранама и не толико добрим нападима. Оба тима до "своје" игре долазила су у налетима. Звезда је средином друге четвртине стекла двоцифрену предност, највећих плус десет, али је Асвел у последњем минуту дефицит смањио на четири поена. Најефикаснији су Браун са 11 поена на једној и Џекири са девет кошева на другој страни.

19.19 – Завршена је прва четвртина након које Звезда води са 16:14. Рововска борба одвијала се у првих десет минута, обе екипе имале су великих проблема у нападу, што говори резултат након шест минута који је износио 6:4 за Звезду. Готово сви поени на мечу долазе из рекета и са линије за слободна бацања, једину тројку погодио је Бранко Лазић.

19.00 – Почео је меч, први посед имају гости из Лиона.

18.50 – Играчи обе екипе загревају се на паркету "Штарк арене", меч ускоро почиње...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво