Даниловић за РТС: Организација турнира крупан корак ка Токију

Председник КСС Предраг Даниловић, који ће сурта бити гост Јутарњег дневника, рекао је да је организација квалификационих турнира за плсман на ОИ у Токију крупан корак ка пласману кошаркашких селекција на Игре и захвалио се држави на подршци при организацији турнура.

Србија је добила организацију квалификационих турнира за Токио у обе конкуренције, а председник Даниловић сматра да је то крупан корак ка пласману на Игре.

"Мислим да је ово први значајан корак ка одласку у Токио. Ово је велика победа Кошаркашкогсавеза Србије. Треба рећи да без помоћи државе, без помоћа председника Вучића и министра омладине и спорта и целе Владе, не би уопште дошли у ситуацију да се кандидујемо, а камоли да дођемо у ситуацију да организујемо ова два турнира. Ово је заједничка победа Кошаркашког савеза Србије и државе Србије", рекао је Даниловић.

Даниловић каже да ће играње на домаћем терену бити додатна мотивација и за кошаркаше и кошаркашице.

"Да би отишли у Токио, морамо да победимо. Сигурно да је велика предност то што ћемо бити организатори. И нашим момцима и нашим дамама биће много лакше и већа мотивација када играју у својој земљи. Не бих правио никакве калкулације, јер сваки пут када смо то радили - није било онако како смо се надали. Ићи ћемо корак по корак, потрудићемо се и сигуран сам да ћемо бити одлични организатори, као што смо више пута досад и радили. То је најважнија ствар", рекао је председник КСС.

Жреб за састав група за све турнире заказан је за 27. новембар у швајцарском Мису.

О свим овим темама председник КСС Предраг Даниловић сурта ће опширније говорити у јутарњем дневнику РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво