Химки у серији победа, Мицић водио Ефес до новог тријумфа

Кошаркаши Химкија савладали су у Москви екипу Олимпије са 87:79, у првој утакмици осмог кола Евролиге. Ефес је на свом терену савладао Зенит са 90:88, уз 24 поена Васе Мицића.

Екипа Химкија послењи пут поражена је шестом колу у Београду од Црвене звезде, а шести тријумф у такмичењу забележила је против миланске Олимпије – 87:79.

Олимпија је имал предност на полувремену, али је домаће екипа у наставку појачала одбрану и стигла до лаке победе.

Алексеј Швед постигао је 24 поена (тројке 5/14), Јеребко је додао 19, а Стефан Јовић за екипу Химкија, док је на другој страни Луис Скола постигао 16 поена, уз осам скокова.

Ефес је још једном победио, а турска екипа је дозволила Зениту да уђе у неизвесну завршницу – 90:88.

Турски тим водио је током већег дела сусрета, али су гости у последњој деоници постигли 38 поена и умало направили сензацију.

Василије Мицић одиграо је још једну одличну утакмицу, постигавши 24 поена (без промашаја на мечу), уз шест асистенција и укупан индекс 31. Ларкин је постигао 22 поена у победничкој екипи, док је на другој страни Остин Холинс постигао 26, а Густаво Ајон 21 поен.

Ефес је дошао до шесте победе у такмичењу, док је Зенит остао на два тријумфа.

Резултати и распоред осмог кола Евролиге:

Четвртак:

Химки - Олимпија 87:79
Ефес - Зенит 90:88
Панатинаикос - Алба 105: 106 (два продужетка)
Басконија - Макаби 83:113
Реал - Барселона 86:76

Петак:

ЦСКА - Фенербахче
Црвена звезда - Лион
Олимпијакос - Жалгирис
Валенсија - Бајерн

Табела: Барселона 6-2, Химки 6-2, Ефес 6-2, Олимпија 6-2, Макаби 6-2, ЦСКА 5-2, Панатинаикос 4-4, Реал 4-4, Лион 4-3, Басконија 3-5, Жалгирис 3-4, Бајерн 3-4, Црвена звезда 2-5, Фенербахче 2-5, Фенербахче 2-5, Зенит 2-6, Алба 2-6, Валенсија 1-6.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи