Србија боља од Турске у драматичној завршници

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Хали спортова "Ранко Жеравица" најбољу екипу Турске (59:56) на старту квалификација за Европско првенство 2021. године.

Српске кошаркашице су победом започеле квалификациони циклус, против најквалитетнијег ривала у групи.

Александра Црвендакић је одлично започела меч (постигла првих седам поена) али је Турска имала предност након прве четвртине (15:13).

Друга четвртина за заборав, што се обе екипе тиче. Врло неефикасна деоница, у којој је Србија успела да преокрене резултат, и поведе пре одласка на одмор (27:25).

Србија је у наставку успела да дође и до двоцифрене предности (53:43), али је Турска успела да се приближи и унесе неизвесност пред сам крај меча. 

Ипак, екипа Марине Маљковић се боље снашла у завршници и на крају дошла до важне победе на старту квалификација.

Николина Милић је била најефикаснија, убацила је 17 поена, један мање је додала Ана Дабовић, а 14 је постигла Александра Црвендакић.

Једина двоцифрена у турској екипи била је Кванитра Холингсворт, која је постигл а 17 поена. 

Наредни меч Србија игра у недељу против Албаније, од 16 сати, уз директан пренос на РТС-у. 

Овако је протекао меч: 

18.45 - Крај меча, победа Србије 59:56. 

18.20 - Крај треће четвртине, Србија води 44:39. Турска се приближила и изједначила (39:39) али је Србија тројком Ане Дабовић, а затим и поенима у последњој секунди у последњу четвртину ушла са плус пет. 

17.45 - Полувреме. Србија води 27:25. Изузетно неефикасна четвртина, Србија је успела, тројкама Ане Дабовић и Дајане Бутулије да преокрене резултат, средином четвртине. Александра Црвендакић и Николина Милић постигле су по седам поена, Дабовићева пет. У екипи Турске, Холингсворт је убацила осам поена.

17.20 - На крају прве четвртине, Турска води 15:13. Слободним бацањима Кванитре Холингсворт у последњим секундама, Турска је дошла до предности. Александра Црвендакић је постигла седам поена (првих седам за Србију на мечу), а Николина Милић је додала пет. 

17.02 - Почео је меч, први напад има Турска. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво