Партизан поражен у Турској од Тофаша

Кошаркаши Партизана поражени су на гостовању у Бурси од екипе Тофаша 82:72 (18:10, 24:21, 21:23, 19:18) у утакмици 7. кола групе Б Еврокупа. Наредну прилику за пласман у Топ 16 фазу црно-бели имаће 20. новембра пред својим навијачима против литванског Ритаса.

Кошаркаши Партизана нису успели да искористе ни другу прилику да обезбеде пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.

Након пет везаних победа, црно -бели су у прошлом колу поражени од Венеције, а сада и на гостовању од неугодне екипе Тофаша. Београдски тим сада има скор 5-2, док је турска екипа на четири тријумфа и три пораза.

Домаћи тим боље је отворио меч добивши прву четвртину 18:10 и ту предност је одржавао током целог меча. Екипа Андрее Тринкијерија успела да у финишу треће деонице подигне ритам и приђе на четири поена заостатка, али је домаћин одбио напад Партизана.

У последњој четвртини Партизан је преко Мозлија и Пејџа успео да смањи разлику, за бољи међусобни скор у случају да то буде одлучивало ко ће у другу фазу такмичења.

У првом дуелу ова два тима, у другом колу, Партизан је пред својом публиком славио са 93:80.

Најефикаснији у тиму Партизана био је Немања Гордић са 15 поена, а једини двоцифрен био је још Стефан Бирчевић са 11. Екипу Тофаша предводио је искусни Семи Мехија са 26 поена. 

Партизан у следећем колу 20. новембра дочекује екипу литванског Ритаса.

Табела Групе Б: Венеција 5-2, Партизан 5-2, Тофаш 4-3, Ритас 3-4, Локомотива 2-5, Лимож 2-5.

Остале резултате и табеле 7. кола Еврокупа можете погледати ОВДЕ.

Ток меча:

19.57 - Крај меча: Тофаш - Партизан 82:72.

19.47 - Тринкијери принуђен да затражи тајм-аут, Тофаш води 76:60.

19.33 - Крај треће четвртине, Тофаш и даље води 63:54. Партизан је у финишу деонице пришао на само четири поена заостатка али је домаћин поенима са слободних бацања успео да повећа разлику.

19.13 - Мет Лоџески отвара тројком за Тофаш трећу четвртину - 45:31.

18.56 - Полувреме на мечу, Тофаш - Партизан 42:31. Домаћин је добио и другу деоницу резултатом 24:21. Екипа Андрее Тринкијерија имала је великих проблема у нападачким опцијама већим делом првог полувремена, али је у самом финишу мало поправила утисак. Томас Рашон и Стефан Бирчевић постигли су по седам поена за црно-беле, а Немања Гордић и Урош Трифуновић по пет. Домаћи тим предводи искусни Сами Мехија са 15 поена, Лоџески и Вилијамс додали су по десет.

18.46 - Урош Трифуновић постиже прву тројку за црно-беле, после десет покушаја - 30:19.

18.40 - Спор темпо утакмице у Турској. Домаћи тим држи предност 26:14 и после пет минута друге четвртине.

18.21 - Завршена је прва деоница коју је домаћи тим добио са 18:10. Лоши проценти шута црно-белих, без погођене тројке (0/7). Тофаш предводи Семи Мехија са осам поена, код Партизана Немања Гордић је уписао три.

18.13 - Мали број кошева у Бурси. Тофаш води са 10:5 после уводних пет минута меча.

18.02 - Мет Лоџески и Раде Загорац отварају поенима дуел у Турској - 2:2.

18.00 - Почео је меч у Бурси. Црно-бели су почели утакмицу у саставу: Загорац, Јарамаз, Пеинерс, Томас и Јанковић. Стартна петрока за Тофаш је: Угурлу, Вајт, Лоџески, Мехија и Вилијамс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво