Звезда се спрема за Асвел и тешку недељу

Кошаркаши Црвене звезде у петак у Арени дочекују екипу француског шампиона Асвела у мечу осмог кола Евролиге. Иако ће први пут ове сезоне бити фаворити на свом терену, тренер и играчи београдског тима су прилично опрезни. Лазић порулује да је екипа у успону форме, док Берон акценат ставља на тешку недељу која је пред тимом.

Тренер српског и регионалног шампиона Андрија Гавриловић поручује уочи тог дуела да је то прилика да тим види где је у овом тренутку.

"Асвел одлично гура, без пораза је у француској лиги. Протекла недеља је била прилика да мало јаче тренирамо и подижемо форму и да се спремимо за блиска искљушења која нас очекују. Против Игокее се мало назире тај помак у форми. Биће испит против Асвела, физички врло моћне екипе. Биће занимљив испит да видимо где смо у овом тренутку", рекао је Гавриловић на конференцији за медије.

Он је истакао да је период без гостовања био прилика да се тим опорави да појача иннтензитет рада, што ће се, нада се видети на терену. Уз то, и повреде праве пометњу у екипи.

"Под знаком питања је Перпероглу, има повреду колена, која му некад доноси сметње у смислу отицања и бола. Дерик Браун се укључио у рад екипе, још није у оптималној форми, али ради на томе. Филип Човић почиње данас да ради са екипом, очекујемо да ће моћи да се прикључи. Давидовац осећа повремено бол у леђима, то стање се прати, мало је изгзбио енергије и пао у форми, пратимо то стање из дана у дан ситуацију, потребан нам је кад се добро осећа. Ради терапије, превентивне вежбе да то побољша. Са екипом је, видећемо колико ће моћи да помогне".

Слагање коцкица и захтевних седам дана

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да меч против Асвела веома важан због тешког распореда који следује црвено-белима (два везана гостовања Алби и Жалгирису у тзв. дуплој недељи)

"Јако битна утакмица за нас пред почетак тешког циклуса, где ћемо у седам дана играти четири утакмице. Искористио бих прилику да позовем навијаче да нас подрже, да одиграмо један добар меч. АСВЕЛ добро игра у Евролиги, остварило је четири победе и три пораза, све тријумфе на домаћем терену. Знамо да играју брзо, да су атлеска екипа и покушаћемо да их зауставимо, да наметнемо наш ритам", рекао је Лазић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Капитен Звезде истиче да екипа вредно ради и подиже форму.

"Неколико дана и недеља тренирали добро, спремали и у некој смо узлазној фази форме. Мислим да се и коцкице слажу и очекујем да у наредном периоду покажемо где се налазимо у овом тренутку. Заиста добро радимо и мислим да ће ово бити добар испит за нас и надам се да ћемо га положити са добром, одличном оценом", рекао је Лазић.

Његов саиграч и све расположенији за игру Били Берон истакао је да Асвел добра екипа и позвао навијаче да подрже тим.

"Они су веома добра екипа, снажна, изгледају много добро у одбрани. Зато нам је потребна подршка навијачима. Биће велики изазов за нас, морамо да задржимо моментум из меча са Игокеом. Чека нас врло захтевна тешка недеља, много путовања, али радујемо се овом изазову. Верујем у наш ред, спремни смо за нешто овако. Свака утакмица биће тешка, нема лаких. Радимо сваки дан напорно и надам се добром резултату у петак увече пред напорну недељу", рекао је Берон.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Асвела игра се у петак од 19 сати у "Штарк арени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво