Миротић од четвртка у друштву Ђорђевића и Бодироге

Црногорски кошаркаш са шпанским држављанством Никола Миротић биће тек 14. играч у историји који ће одиграти кошаркашки "Ел Класико" за оба ривала Реал Мадрид и Барселону, а пети са простора бивше Југославије.

Уочи дуела у Мадриду, који се у склопу 8. кола Евролиге игра у четвртак, Миротић ће ући у друштво Александра Ђорђевића, Дејана Бодироге, Зорана Савића и садашњег центра Барселоне Анте Томића.

Томић је 2012. године директно прешао из Реала у Барселону, Ђорђевић је својевремено (1999) отишао у обрнутом смеру. Бодирога је прво наступао за Реал (1996-1998), а онда за Барселону (2002-2005), за разлику од Савића који је прво играо за Барселону (1991-1993 и 2000-2001) а између тога за Реал (1995-1996).

Ипак, нико није изазвао толику пажњу и рекације као Миротић, који је период од своје 14. до 23. године провео у "краљевском клубу".

Запажене игре одвеле су га "преко баре", у НБА лигу, где је играо је за Чикаго, Њу Орлеанс и Милвоки, пре него што је летос изненадио многе и одлучио да се врати у Шпанију, али у Барселону, где је постао најплаћенији играч Европе.

Сада ће први пут доћи у Мадрид после одлуке, занимљиво заједно са Томићем након што су били саиграчи у Реалу пре седам година.

Како наводи "Мундо Депортиво", уз горе поменуте, са обе стране "Ел Класико" осетили су још и Шпанци Хосе Луис Галилеа и Санти Абад, Американци Дерик Алстон и Мајкл Хокинс, Пољак Маћеј Лампе, Грк Јанис Бурусис, Аргентинац Пепе Санчез, Француз Алан Дигбо и Порториканац Хосе Ортиз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво