Томашевић: Држава дала ветар у леђа подршком за Олимпијске турнире

Генерални секретар кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић рекао је да би добијање домаћинства за Олимпијске квалификационе турнире у мушкој и у женској конкуренцији било добро за кошарку.

КСС поднео је кандидатуре за квалификационе турнире за пласман на ОИ у Токију следеће године, а одлука о земљама које ће бити домаћини биће позната у петак.

"Велика захвалност председнику државе, Влади, министру и Министарству омладине и спорта, јер су нас они подржали и дали ветар у леђа да се кандидујемо. Једина смо федерација која се кандидовала за оба турнира. Врло брзо ће бити донета одлука. Надамо се да ћемо добити домаћинство бар једног турнира. Ми бисмо волели и мислим да би за кошарку било добро да оба та турнира буду у нашој земљи", рекао је Томасевић Танјугу.

Србија је 2016. године била домаћин квалификационог турнира за мушкарце, када су кошаркаши изборили пласман и касније на ОИ у Рију освојили сребро.

"Ми смо заиста урадили све што је до нас. Мислим да смо прва земља која је у року поднела кандидатуру и попунила све папире и обезбедила новац. То је једна потврда шта је кошарка за нашу земљу. Уколико добијемо, играчи и играчице ће дати све од себе да се ми нађемо на Олимпијским играма. Сигурно да ће то бити много лакше оствариво уколико смо домаћини оба турнира, а онда немам дилему да ћемо бити сјајни домаћини. Да са пуном двораном одемо на ОИ и будемо једина федерација у свету која ће у кошарци имати три репрезентације, укључујући и баскет 3x3. То су неки наши циљеви којима тежимо, даће Бог да их остваримо", закључио је Томашевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара