Клиперси кажњени због прикривања повреде Каваја Ленарда

Руководство НБА лиге казнило је Клиперсе јер нису пријавили повреду Каваја Ленарда већ су његов изостанак из тима у два меча представили као одмор чиме је клуб прекршио правило да свака повреда играча мора бити пријављена. Клуб је прихватио казну, а Ленарда пријавио као повређеног за наредна два меча иако је он синоћ одиграо меч и био најефикаснији играч вечери.

Најбољи играч Клиперса пропустио је меч против Милвокија, а њихов тренер Док Риверс је на инсистирање медија рекао да је изостао због краћег одмора.

Изгледа да је тренер желео да прећути здравствене проблеме свог играча штитећи његову приватност, али на другој страни правила у НБА лиги налажу да свака повреда мора бити пријављена.

У образложењу изречене казне, наведено је да Ленард има повреду тетиве левог колена и да је сада пријављен као повређен играч за наредна два меча.

Кавај Ленард је пред синоћну утакмицу рекао да је разочаран због казне коју је НБА изрекла његовом тиму и пружио подршку свом тренеру. 

"Ја сам на Риверсовој страни. Он је мој тренер. Разочаран сам. Изгледа као да желе да играчи буду на терену и када нису спремни. Али то је што је. Морам да радим све како бих остао здрав јер тако могу да помогнем тиму да остварује успехе", рекао је Ленард. 

Иако је сада пријављен као повређен играч за наредна два меча, Ленард је синоћ био у игри и предводио Клиперсе у победи над Портландом са 107:101. Био је најефикаснији играч утакмице са 27 постигнута поена уз 13 скокова и четири асистенције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво