Краљев гамбит у Арени, Звезда без решења

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Београду од Реала са 75:60, у утакмици седмог кола Евролиге. Једна одлична деоница није била довољна црвено-белима да нанесу пораз "краљевском" клубу, који је у већем делу сусрета "закључао" пут до свог коша. Наредни меч у елитном такмичењу Звезда игра наредног петка, када у Београд стиже екипа Лиона.

Mеч који су одиграли Звезда и Реал у "Штарк арени" у свом већем делу више је подсећао на шаховску партију, него дуел елитног кошаркашког европског такмичења.

"Краљевски" клуб оправдао је улогу фаворита, иако је Звезда у последњу деоницу ушла са предношћу. Ипак, далекометна паљба мадридског клуба у последњих 10 минута и само један погодак црвено-белих из игре донели су гостима четврти тријумф у такмичењу.

Од самог почетка утакмице видело са да публика у Београду неће видети велики број поена. Екипе су играле у серијама, а на крају првих 10 минута гости су водили 12:9.

Слично је било и у другој деоници. Реал је покушавао да се одлепи, Звезда држала одстојање – на полувреме екипа Пабла Ласа одлази са предношћу од 33:27.

Уследило је Звездиних најбољих 10 минута, можда и у целој сезони. Играчи су почели да погађају из свих позиција, нарочито шутеве за три поена, док је одбрана била на завидном нивоу. Није ни чудо што су црвено-бели стигли до предности 52:49.

Ипак, последња четвртина показала је највеће квалитете Реала, али и највеће мане Звезде. Црвено-бели пет минута нису постигли поен, док је Реал у том периоду постигао четири тројке и вратио предност на своју страну.

Екипа Андрије Гавриловића постигла је само један кош из игре у последњој деоници, атрактивно закуцавање Брауна, што би било недовољно да се савлада и далеко слабији противник, него великан из Мадрида.

Реал је забележио четврти тријумф, уз три пораза, док Црвена звезда, поред две победе, има пет изгубљених мечева.

Били Берон завршио је меч са 17 поена, док је Лоренцо Браун додао 14. У екипи Реала поени су били боље распоређени – Љуљ је постигао 16, Руди Фернандез 12, а Тавареш 11 поена.

И наредни меч у елитном такмичењу Звезда игра на свом терену, наредног петка гост ће бити француски Лион.

Резултате и пареове седмог кола Евролиге можете погледати ОВДЕ.

Овако је протекао меч:

20.46 – Реал на крају стиже до убедљивог тријумфа 75:60, захваљујући фантастичној игри у последњој деоници (26:8).

20.38 – Фернандез постиже нову тројку (пету за Реал у последњој четвртини), којом гости на мање од три минута иду на плус десет – 68:58.

20.32 – Средина последње деонице, Реал поново бежи на 61:52.

Црвено-бели нису постигли поена за пет минута игре у последњој четвртини, Реал са друге стране постиже четири тројке и поново има солидну предност.

20.17 – Звезда стиже до преокрета и после три четвртине води 52:49.

Одличних 10 минута за црвено-беле (25 постигнутих поена), који су до преокрета стигли захваљујући тројкама. Чак пет погодака иза линије 6,75 метара за домаћина (две Берон и по једну Добрић, Симанић и Фаје), па Звезда води први пут од почетка утакмице.

Берон је стигао до 15 поена, Браун 10, Фаје седам, на другој страни 10 има Валтер Тавареш.

20.06 – Средина треће деонице, Реал чува предност – 45:40.

Звезда тројкама покушава да стигне предност противника, погодили су Берон, Добрић и Симанић. Ипак, лоша одбрана црвено-белих дозвољава "краљевском" клубу да одржи предност са полувремена.

20.00 – Настављен је меч у Београду.

19.46 – Серхио Љуљ у последњој секунди поставља коначан резултат првог полувремена – Реал води 33:27.

Звучи невероватно, али Звезда са 27 постигнутих поена за полувреме има активан резултат. Имали су гости из Мадрида и десет поена предности, али су се црвено-бели враћали тројкама Билија Берона.

Берон, Гист и Браун постигли су по шест поена за домаћи тим, колико имају и Љуљ и Тавареш у тиму Реала.

19.34 – Тројком Берона Звезда прилази на 22:17. Сада Пабло Ласо мора да затражи минут одмора.

19.27 – Екипа из Мадрида повећава предност на 18:11, Гавриловић тражи тајм-аут.

19.19 – После прве четвртине Реал води 12:9.

Изузетно неефикасна прва четвртина, што је више последица деконцентрација играча него добрих одбрана. Обе екипе погодиле су по једну тројку (Лоренцо Браун за Звезду, Серхио Љуљ за Реал). Мадриђани бз изгубљене лопте у првих десет минута.

19.15 – Звезда се враћа у игру серијом 7:0 и води 9:7.

19.07 – Нервозан почетак меча, нарочито за домаћу екипу, па Реал на средини прве четвртине води 7:2.

19.00 – Почео је меч у "Штарк арени".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво