Звезда дочекује "краља" у Арени

Кошаркаши Црвене звезде играју против Реал Мадрида меч шестог седмог кола Евролиге. Дуел српског и шпанског првака у Арени почиње у 19 часова. Кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

У досадашњих осам међусобних дуела у Евролиги, Реал је добио пет, а шампион АБА лиге три. Црвено бели у досадашњем току сезоне имају скор 2-4, док су Мадриђани на 3-3.

Београдски састав ће против фаворизованог противника тражити трећу победу на домаћем паркету, док су гости у главни град Србије дошли са намером да остваре први тријумф на страни у овогдишњој европској кампањи.

Тренер Звезде Андрија Гавриловић је и те како свестан тежине задатка који је пред његовим тимом.

"Добро знамо шта значи име Реала. Највећи могући бренд и екипа која без обзира на форму увек има највише циљеве у свакој сезони. Изашли су из тежег периода победом против Албе у прошлом колу Евролиге, али изузетно је важно да контролишемо утакмицу, јер је њихов стил игре добро познат - брзо, са пуно шутева за три поена. Зато нам је потребна изузетно велика концентрација како не бисмо упали у замку брзе кошарке", рекао је Гавриловић.

Његов колега, трофејни Пабло Ласо, зна да га у Београду увек чека тежак задатак и чврст противник.

"Они су физички веома захтеван тим и врше велики притисак на лопту са веома агресивним играчима. Имају много свестраних играча, прете споља, комплетан су тим који се врло добро такмичи. Код њих је и Кузмић, о којем сви имамо врло добар утисак, али који није имао среће код нас. Драго ми је што се вратио на терен", поручио је Ласо пред пут у српску престоницу.

Гавриловић на овом мечу неће моћи да рачуна на Дерика Брауна и Немању Ненадића, док је наступ Дејана Давидовца још увек неизвестан. Са друге стране, Межри због повреде није у конкуренцији за састав.

Меч у "Штарк aрени" почиње у 19 часова, уз текстуални коментар на нашем порталу.

Парови седмог кола Евролиге: 

Четвртак:

Зенит - Химки (18.00)
Црвена звезда - Реал Мадрид (19.00)
Олимпијакос - Ефес (20.00)
Макаби - Алба (20.05)
Армани Милано - Басконија (21.45)

Петак:

Фенербахче - Бајерн (18.45)
Жалгирис - Барселона (19.00)
ПАО - Валенсија (20.30)
Асвел - ЦСКА (20.45)

Табела:

Барселона 5-1, ЦСКА 5-1, Олимпија 5-1, Макаби 4 -2, Химки 4-2, Ефес 4-2, Басконија 3-3, Жалгирис 3-3, ПАО 3-3, Бајерн 3-3 Реал Мадрид 3-3, Асвел 3-3, Црвена звезда 2-4, Олимпијакос 2-4, Зенит 2-4, Алба 1-5, Фенербахче 1-5, Валенсија 1-5.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво