Венеција се играла у Арени и нанела Партизану први пораз у Еврокупу!

Кошаркаши Партизана претрпели су први пораз у Еврокупу ове сезоне, пошто је италијанска Венеција победила у београдској "Штарк арени" резултатом 83:69. Гости су меч преломили у трећој четвртини, у којој су црно-белима дозволили само девет поена, а убацили 25.

Почетак меча и серија Венеције од 9-0 била је својеврсна најава да су Млеци у Београд дошли по победу, и на крају је и остварили.

Иако је Партизан приказао солидну игру крајем прве и током друге четвртине, то је било недовољно да се задржи ореол непобедивости у другом по снази европском такмичењу.

Венецију је у првом делу меча вукао сјајни амерички центар Мичел Вот, убацивши чак 17 поена у том делу, а онда су у наставку кормило преузели искусни италијански плеј аргентинског порекла Аријел Филој и расположени Остин Деј, и одвели гондолу у победничку луку.

Екипа Андрее Тринкијерија је у трећем периоду имала пуно проблема и у одбрани и у нападу, те је у том делу игре примила 25, а дала свега девет поена, и са таквом игром се није ни могла надати ничем другом до поразу, првом у Еврокуп сезони и првом на свом паркету.

Проблема је било и са линије за слободна бацања и лош учинак на крају – 19/33 (57,6 одсто).

На крају, Рашон Томас поново најефикаснији са 18 поена уз четири ухваћене лопте, док је Јарамаз имао девет уз по три скока и успешна додавања.

У победничком саставу играч утакмице је Мичел Вот са 27 поена, "зачинивши" МВП партију са по пет скокова и асистенција за укупни индекс корисности 37!

Остин Деј је додао 13, Џереми Шапел је имао 12, а "диригент" Филој пет.

Ток меча:

21.47 – КРАЈ меча у Арени, Венеција односи убедљиву победу – 83:69!

21.33 – Иако је имао кратки налет, Партизан не успева да га претвори у повратак, а Венеција се тројком Стоуна и полагањем Шапела одваја на максималних 16 поена разлике – 55:71. 

21.23 – Одлична игра Аријела Филоја у финишу трећег периода, који поенима са дистанце и одличном организацијом напада одводи Венецију на максималних "плус 14" – 62:48. Партизан дезоријентисан на оба краја терена.

21.15 – Добра рола Остина Деја, којег Параховски веома тешко чува – 50:45 за госте. Партизан се прилично мучи у нападу. 

21.07 – Период са пуно сецкања игре и грешака на обе стране прекида Стуон тројком, а онда и расположени Вот флоутером за Венецијиних 45:42.

21.02 – Венеција већ у другом минуту наставка излази из бонуса и даје прилику Партизану да буде агресивнији у нападу. Међутим, Мозли и Загорац непрецизни са линије за слободна бацања. 

20.45 – Поенима са линије слободних бацања Гордића, Партизан је дошао до предности од 39:37, што је и резултат првог полувремена. Рашон Томас у домаћем саставу игра добро – 11 поена, док је на другој страни изузетно расположен Мичел Вот са чак 17.

20.41 – Након тајм-аута Венеција везује пет поена и уводи меч у потпуни егал. 

20.30 – Добром секвенцом у изведби Пејнерса и Томаса, Партизана прави серију од 6:0 и приморава Валтера ди Рафаела да затражи минут одмора – 31:25.

20.24 – Срећан погодак Бирчевића и два поена Пејнерса доносе Партизану прво вођство на мечу – 22:21.

20.20 – После десет минута игре у Београду, Венеција води са 21:18. Домаћи састав полако проналази ритам у нападу, пре свега захваљујући расположеном Јарамазу.

20.10 – На пет Партизанових поена гости из Италије одговарају са четири везана и приморавају Тринкијерија да узме први тајм-аут на мечу – 5:13. 

20.06 – После три минута игре, Партизан без коша док је Венеција убацила девет! Црно-бели без идеје у нападу и са пуно проблема у одбрани на почетку... 

20.00 – Почео је меч у Арени...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво