Маљковић: Да са младим снагама победимо Турску

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић саопштила је списак играчица на које рачуна за меч првог прозора квалификација за Европско првенство 2021. године против Турске. Меч између Србије и Турске игра се 14. новембра у 17 сати у хали "Ранко Жеравица", а карте за тај меч пуштене су данас у продају.

На списку се налазе 23 кошаркашице: Јелена Брукс, Александра Станаћев, Маја Шкорић, Јована Ногић, Маја Миљковић, Александара Црвендакић, Невена Јовановић, Ана Дабовић, Николина Милић, Саша Чађио, Миљан Бојовић, Теодора Турудић, Снежана Богићевић, Тина Крајисник, Дајана Бутулија, Ивана Катић, Софија Олић, Александра Мужевић, Маша Јанковић, Надежда Недељков, Милица Бојовић, Мона Зарић и Милица Поповић.

"Нови циклус почиње и ја очекујем да на прави начин добијемо нека нова имена за женску кошарку. Самим тим и велики број младих и нових играчица је позван за овај прозор. Као и увек, тражи се прилика више и начин више да се све кошaркашице упознају, тако да ће се девојке окупити викенд пре 11. новембра када буде званично окупљање. Имаћемо четрири или пет тренинга са најмлађим играчицама, да их тестирамо колико брзо могу да се прикључе сениоркама", рекла је Маљковић на конференцији за медије у Кући кошарке.

Она је истакла је да ће носиоци репрезентације, која је овог лета освојила бронзану медаљу на ЕП, у овим квалификацијама играти по посебном режиму.

"Оне ће наравно играти на утакмци против Турске, али очекујем да играчице попут Александре Црвендакић и млађих, на прави начин изнесу тешку утакмицу и да покажу да су спремне за то. Имамо мали проблем, Драгана Станковић неће бити са нама на утакмици против Турске због повреде. Пријатељске утакмице које смо током лета играли са њима не могу да се пореде са такмичарским утакмица. Још увек није изашао списак, али очекујемо да неће бити много промена", рекла је Млајковић и додала:

"Треба вредно да радимо, да се припремимо за фебруар. Дај Боже да добијемо домаћинство. То је један циклус који се мање-више затвара за оне који су били носиоци реперезантације у последњих неколико година, злата на ЕП, бронзе на Олимпијским играма, бронзе летос... Уживали смо овог лета док смо освајали бронзу, показали смо да можемо да се носимо са притиском. Волимо да играмо код куће. И даље снага те брознане медаље важна код свих нас. Показали смо да је прелеп амбијент за женски спорт и женску кошарку направљен у Арени. Очекујемо да храм новобеоградске кошрке "Ранко Жеравица" буде пун и да покушамо да са новим младим снагама победимо Турску. Неће бити лако, али обећавамо да ћемо оставити последњи атом снаге на терену", закључила је Маљковић.

Кошаркашица Соња Петровић због опоравка од операције колена неће играти на мечу портив Турске, али ће бити уз своје саиграчице.

"У фази сам опоравка и нећу моћи да играм за репрезентацију у овом окупљању, али ћу се потрудити да што више будем уз девојке. Мислим да смо на ЕП ушли и започели нови циклус, када је дата прилика новим лицима, много младих играчица је било у екипи... Мислим да нам је то и дало нову енергију због чега је та бронза посебна. Мени је било битно да могу да будем уз екипу и да на неки начин не пропустим овај циклус. Од овог креће оно што је најбитније у фебруару. Надамо се да ћемо добити домаћинство. Најбитније је да је велика група девојака ту, ми носиоци и млађе које треба да преузму, да наставимо да радимо по истом систему. Сви смо свесни да ова генерација ускоро завршава своју причу и желим да то буде у правом смислу, пласманом на Олимпијске игре", закључила је Петровић.

Меч између Србије и Турске игра се 14. новембра у 17 сати у хали "Ранко Жеравица", а карте за тај меч пуштене су данас у продају.

Цене улазница су од 300 до 500 динара, а могу да се купе преко интернет сајта www.tickets.rs, као и на свим њиховим продајним местима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво