Звезда у "Драженовом дому" за трећу победу у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде, актуелни шампиони АБА лиге, играју од 18 часова у Загребу меч петог кола против Цибоне, у којој "јуре" трећу победу у регионалном такмичењу.

Црвено-бели у меч у "Драженовом дому" улазе након великог тријуфа над Химкијем у Евролиги, и у знатно бољем расположењу.

Но, тренер Звезде Андрија Гавриловић, који је на том месту пре десет дана заменио Милана Томића, ипак очекује тежак изазов.

"Утакмица са Цибоном је озбиљан испит и ништа лакши задатак од евролигашке утакмице. Утакмица које играмо са тимовима који се боре за статуст у АБА лиги никада нису биле нити ће бити лак задатак, и овој утакмици прилазимо управо тако. Да би дошли до победе која нам је неопходна потребна нам је максимална концентација и ангажовање целог тима" рекао је тренер Гавриловић у најави меча и додао да неће моћи да рачуна на Дерика Брауна, Дејана Давидовца и Немању Ненадића.

Тренер Цибоне Иван Велић свестан је тежине задатка који чека његов састав:

"На Звезду не треба пуно трошити речи. Знамо да је изузетно јак тим и слаган за велике ствари у овој сезони, не само у АБА лиги већ и у Евролиги. Ми ћемо у овој утакмици гледати првенствено себе и покушаћемо да будемо бољи него што смо били у задњој утакмици. Препуштам улогу фаворита њима, али ако се укаже шанса за изненађење сигурно ћемо је искористити", поручио је.

Својеврсни екс-ју класик почиње у 18 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар