Партизан бољи од ФМП-а, нема непоражених у АБА лиги

Кошаркаши Партизана савладали су екипу ФМП-а са 90:85, у утакмици петог кола Јадранске лиге. Црно-бели су стигли до треће победе у такмичењу, истовремено наневши "пантерима" први пораз ове сезоне.

У врло изједначеној утакмици у дворани "Александар Николић" Партизан је до тријумфа дошао борбеном игром у трећој четвртини, када су изабраници Андрее Тринкијерија направили одлучујућу предност.

ФМП је у последњој четвртини покушавао да дође до изједначења, али је Партизан на крилима Рашона Томаса и Немање Гордића одбио нападе гостујуће екипе.

Црно-беле још једном ове сезоне није служио шут за три поена (5/22), али су играчи Партизана то успели да надокнаде пожртвованом игром у одбрани (осам украдених лопти).

Томас је био најефикаснији играч на утакмици, постигао је 23 поена, док је Немања Гордић уз 15 поена забележио и пет асистенција. У тиму Владе Јовановића 18 поена постигао је Алекса Раданов, док је Дуоп Рит додао 14. Треба истаћи и добру партију Стефана Пота, који је уз седам поена имао чак 12 асистенција.

Партизан је забележио трећу победу у такмичењу, док је екипи из Железника ово први пораз у регионалној лиги ове сезоне.

У АБА лиги после пет кола нема непоражених, пошто је нешто раније и Цедевита Олимпија забележила први пораз, изгубивши од Морнара у Бару.

Резултати петог кола:

Петак: Крка – Приморска 71:89

Субота: Морнар – Цедевита Олимпија 77:70, Партизан – ФМП 90:85

Недеља: Мега Бемакс – Будућност, Цибона – Црвена звезда и Игокеа – Задар. 

Табела: ФМП, Цедевита Олимпија, Приморска 4-1, Морнар, Партизан 3-2, Будућност 3-1, Крка 2-3, Црвена звезда 2-2, Цибона, Мега Бемакс 1-3, Игокеа, Задар 0-4.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи