Тринкијери: Честитам играчима, Пејџ је мој лични МВП

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, после победе против Локомотиве у Еврокупу, био је задовољан игром свог тима и честитао је играчима на сјајном мечу. Кошаркаши Партизана савладали су Локомотиву Кубањ резултатом 80:71 у мечу четвртог кола Еврокупа.

Црно-бели су једини тим који још није осетио пораз у Групи Б, а њихов тренер није крио задовољство после меча.

"Прво што треба да урадим јесте да честитам својим играчима. Одиграли су сјајну утакмицу. Играли смо са навијачима, имали смо лошу трећу четвртину, али таленат играча је велики. У првом полувремену смо играли добро 16-17 минута, а онда смо погрешили, после њихове две тројке се променио моментум. Они су изашли изузетно јако, ми смо пробали, а сачували смо савршени труд за крај. Нисмо показили најбољу игру, него најбољи напор", рекао је Тринкијери на конфренецији за медије.

У последњој деоници меча заблистао је Рашон Томас са 14 од укупно својих 16 поена, а поред њега Вил Мозли је одиграо одлично под кошем, а добре роле пружи су и Јарамаз и Загорац.

Тренер црно-белих је упитан да ли би некога посебно издвојио.

"Ја не бих никога издвојио. Томас 12 дана није тренирао и не може се на превару. Једна утакмица у Бару са нервозом, а ова утакмица је била тако захтевна да мораш имати ритам, тренинг, ноге, али је најбољи део утакмице оставио за крај. Како су нам помогли Мозли, Раде у одбрани, одиграли три-четири врхунске одбране...Ако треба некога да издвојим, мој лични МВП је Маркус Пејџ. Одиграо мудру и тешку утакмицу. Они су озбиљна екипа, Бекер, Калнијетис, Камингс...Велики су, добра победа. Идемо опет на путовање, доста је било три дана у Београду", рекао је тренер.

Партизан има све победе из прве четири утакмице и практично је обезбедио другу фазу.

"Идемо за Лимож. Играли смо добре утакмице, грешили смо, знамо да играмо утакмице кроз грешке, играмо одбрану. Каже скор 4:0, следећа утакмица биће још тежа. Само желим да преживим овај период, јер је заиста много тешко. Не тренирамо, много је путовања, само желим да играчи буду здрави", рекао је Тринкијери.

Осврнуо се на игру свог тима у одбрани.

"Да, то је игра у одбрана коју сам желео. То ми је био циљ, јер мислим да се тако игра одбрана у модерној кошарци. Прво полувреме смо 15-16 минута одиграли топ, 14 минута смо били просечни и последњих 10 јако добри", закључио је Тринкијери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво