На националној телевизији настављен "рат", Кина спрема одмазду НБА лиги

Страсти на релацији Кина-НБА лига се не смирују и сваким даном односи постају све затегнутији. Након доношења закона о изручивању Кини из Хонгконга, протеста који су ескалирали и твита Дерила Морија, генералног менаџера Хјустон рокетса, стигле су нове реакције из Кине.

Мори је пружио подршку протестима, а иако је твит брзо обрисан, дестабилизовао је односе Кине и НБА лиге.

"Бори се за слободу. Стани уз Хонгконг", твитовао је Мори.

Комесар најјаче лиге света Адам Силвер више пута је истицао да нема намеру да санкционише Морија, у причу се укључио и Леброн Џејмс, који се врло брзо нашао на удару критика.

После реакција председника Сједињених Држава Доналда Трампа, као и низа проблема са кинеским компанијама које су спонзорисале НБА, у причу се укључила и национална телевизија Кине Си-Си-Ти-Ви.

Током једног директног преноса, Кинеска централна телевизија, како је пуно име, оштро је критиковала Силвера и поручила да спрема "одмазду".

"Силвер је представио себе као борца за слободу говора и то искористио како би заштитио Морија, који је пружио подршку насилним протестима у Хонгконгу", наведено је у преносу на Си-Си-Ти-Вију.

Стручњаци који се пажљивије баве овом темом више пута су поновили да је Кина потребнија НБА лиги, него обрнуто, због чега се кинеска телевизија није зауставила само на критикама, већ је прешла и на претње.

"Он је овиме прекрдашио сваку меру и увредио људе у Кини, како би се додворио америчким политичарима, измислио и лагао само како би нанео бол Кини и то му се не може опростити", наводи се и додаје:

"Силвер има дупле стандарде, а Мори карактерне проблеме. Њему ћемо се осветити пре или касније", закључено је у преносу Си-Си-Ти-Вија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара