Томић пред Макаби: Идемо у Тел Авив да победимо

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић пред меч трећег кола Евролиге против израелског Макабија рекао је да ће његов тим у Тел Авиву покушати да направи изненађење и победи фаворита. Меч између Макабија и Црвене звезде игра се у четвртак од 20 сати у Тел Авиву.

"Макаби је сваке године у Евролиги. Знате колико је тешко играти у тој хали, 12.000 навијача, тренер Сферопулос претходних дана је позивао њихове присталице да направе добру атмосферу. Врло квалитетан тим са доста проверених имена из НБА и из Евролиге, ту је Вилбекин, играчи који могу и да креирају и да дају поене. С друге стране, имају и своје мане у игри у оба правца, спремамо се за утакмицу у којој су фаворити, али не идемо да одиграмо тамо тек да се појавимо, већ да победимо", рекао је Томић за клупски сајт.

Макаби је стартовао са два тесна пораза од Химкија и Реала на гостовањима, а Томић истиче да ће их то додатно мотивисати да се пред својим навијачима покажу у правом светлу.

"Два пораза која су забележили на старту као гости су сигурно мотив више, обе утакмице које су одиграли, одиграли су добро. То је евролигашка екипа која има свој циљ да иде најмање у Топ 8, можда и на фајнал-фор. Имају два пораза имају и велики притисак, али понављам, идемо да их изненадимо, да контролишемо 40 минута утакмицу. Перпероглу је имао мању повреду колена, тренирао је у уторак први пут и очекујем да буде све у реду", рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић истакао је Звезда мора да контролише ритам од почетка и да не дозволи брзу игру и да је циљ да зауставе плејмејкера Скотија Вилбекина.

"Морамо да контролишемо ритам утакмице, да не дозвољавамо брзу игру и транзицију, на првом месту Вилбекин има највећа права. Ако њега зауставимо, урадили смо велики део посла. Наравно, ту су и сви остали врло квалитетни играчи, али помињем њега, јер је главни покретач екипе. Кренули су са два пораза, имаће велику жељу. Код куће желе да поправе утисак и сигурно да ће желети да искористе домаћи терен. Не идемо тамо тек да се појавимо, већ да одиграмо са жељом и енергијом да победимо", рекао је Лазић.

Меч између кошаркаша Макабија и Црвене звезде игра се у четвртак од 20 сати у Тел Авиву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво