Партизан, после велике борбе, надиграо Ритас за максималан учинак у Еврокупу

Кошаркаши Партизана савладали су Ритас у Вилњусу са 66:61 у трећег кола Групе Б Еврокупа. црно-бели имају максималан учинак три утакмице - три победе. У наредном колу наша екипа дочекује Локомотиву Кубан, меч је на програму 22. октобра.

Кошаркаши Партизана успели су да остану непоражени и после трећег кола Еврокупа. Тешко гостовање у Вилњусу, велика борба, сјајне одбране, мали број поена, из које су црно-бели изашли као победници.

Ритас је боље ушао у меч, стекао је домаћин предност, која је највише износила шест поена. Уласком Гордића, Партизан се подигао и ухватио прикључак. Лош шут за три поена није дозволио нашем тиму да преокрене резултат.

Велика борба уз мали број поена, Партизан је константно држао прикључак за противником да би са две везане тројке, Волдена и Пејџа, у финишу полувремена преокренуо резултат и повео са четири поена разлике. При том резултату отишло се на одмор.

Сјајан темпо и у наставку. Добре одбране на обе стране, црно-бели успевају да контролишу резултат и чувају предносту. Партизан је стигао до максималних плус девет, уследио је пад у игри и серија 11:0 за противника, који успева да поведе. Ипак, до краја трећег периода наш тим је вратио предност.

Велика неизвесност и у последњој четвртини. Ритас је константно нападао и прилазио, а црно-бели успевали да одрже предност. Четири минута пре краја резултат је био нерешен.

Поново је наша екипа успела да стенке предност и у последњи минут уђе са плус два. Меч је преломила тројка Гордића на 27 секунди пре краја, којом се Партизан одлепио на плус четири. Потом је наша екипа рутински привела меч крају.

Најефикаснији био је Пејџ са 17 поена, Гордић је постигао 13, а Мозли 11. У пораженој екипи Бендзијус и Круз су постигли по 15 поена.

Ток меча:

19.52 – Крај меча. Партизан савладао Ритас са 66:61. Успели су црно-бели да у последњих пола минуте сачувају предност и стигну до нове победе у Еврокупу.

19.47 – Тројком Гордића црно-бели одлазе на плус четири  - још 27 секунди.

19.44 – Још минут до краја сусрета Партизан води са 60:58.

19.34 – Последњих пет минута игре, црно-бели имају четири поена предности. Противник тројком прилази на минус један 57:56.

19.31 – Седам и по минута пре краја резултат је изједначен - 52:52. Новом тројком Пејџа, Партизан враћа предност.

19.22 – Крај треће четвртине. Партизан води против Ритаса 50:48. Црно-бели су били на прагу двоципфрене предности, Јанковић је промашио зицер. Уследила је серија противника којом је успео да преокрене резултат, ипак наша екипа је успела да задржи предност.Пејџ је са 11 поена први двоцифрени, Гордић и Мозли су додали по осам. Код противника Бендзијус 13, Круз 12. 

19.21 – Коначно, погађа и Партизан и прекида серију противника.

19.20 – Тринкијери није успео тајм-аутом да повеже редове своје екипе. Ритас везује још пет поена (серија 11:0) и поново води - 48:46.

19.17 – Црно-бели су успели да стигну до девет разлике - 46:37. Уследило је неколико неискоришћених напада и противник серијом 6:0 прилази на 46:43.

19.11 – Ритас тројком Круза смањује предност Партизана, у наредном нападу Бирчевић "враћа" тројку - 44:37 за црно-беле.

19.10 – После четири минута игре у наставку црно-бели воде са 41:34.

19.06 – Насављена је велика борба у Вилњусу.

19.02 – Почело је друго полувреме.

18.45 – Полувреме. Ритас - Партиза 30:34. Црно-бели су у финишу полувремена успели да преокрену резултат у своју корист. Ритас је промашио неколико напада, тачније одбрана нашег тима је одлично функционисала. Из сјајне одбране неколико лаких кошева, коначно је протадио шут за три поена и Партизан води на полувремену. У нашој екипи Пејџ и Мозли су постигли по осам поена, Волден је додао седам. Код Ритаса Бендзијус је постигао 10 поена, а Круз девет. Другу четвртину црно-бели су добили са 17:12.

18.42 – Тројком Волдена Партизан прелази у вођство, 31:30. Након добре одбране и Пејџ погађа за три и црно-бели воде са четири разлике. Још минут до полувремена. 

18.38 – Ритас је поново успео да оде на плус пет, међутим црно-бели се брзо враћају и поново прилазе на поен заостатка 28:27. У овом моментима Партизан предводи Мозли, који је тренутно најрасполозенији за игру.

18.31 – Лош шут Партизана за три поена, за сада само једна погођена тројка из десет покушаја.

18.28 – После два и по минута игре у другој четвртини црно-бели кошем Мозлија долазе до изједначења - 21:21. 

18.24 – Ритас тројком отвара другу четвртину.

18.20Крај прве четвртине. Ритас - Партизан 18:17. После нешто лошијег старта, уласком Гордића црно-бели су повезали редове и успели да смање предност противника. Мозли и Загорац су постигли по четири поена, у екипи Ритаса Круз је постигао седам, а Бендзијус пет.

18.16 – Партизан је повезао неколико добрих напада и пришао на само поен заостатка - 15:16.

18.12 – После пет минута игре, мали број кошева, Ритас води 10:4.

18.06 – Први поен за Партизан забележио је Раде Загорац са лоније слободних бацања

искористивши једно од два бацања.

18.05 – После два и по минута игре бољи старт Ритаса који води са 5:0.

18.00 – Почео је меч између Ритаса и Партизана.

17.58 – Стартне петорке:
Ритас: Холовеј, Круз, Еходас, Баирстов, Буткевичијус
Партизан: Валден, Јарамаз, Загорац, Бараховски, Никола Јанковић

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво