НБА увео "ембарго" медијима до краја турнеје по Кини

Национална кошаркашка асоцијација (НБА) укинула је медијима приступ играчима до краја турнеје по Кини, како би се избегле компликоване и непријатне ситуације, преноси Си-Ен-Ен.

Одлука је донета дан пошто је новинарки Си-Ен-Ена Кристини Мекфарлан ускраћен одговор на питање кошаркашима Хјустона, Џејмсу Хардену и Раселу Вестбруку, да прокоментаришу политичку ситуацију у Хонгконгу и однос са НБА лигом.

"Тимови су стављени у незгодну позицију док су у иностранству и сматрамо да не би било фер да се играчима постављају таква питања", наводи се у саопштењу НБА лиге.

НБА се извинио Мекфарлановој, портпарол организације Мајк Бас рекао је да "то није начин на који НБА сарађује са медијима", али је накнадно медијима укинут приступ играчима док су на турнеји.

Лавину је покренуо твит џи-ема Хјустона Дерила Морија, којим је подржао простесте у Хонгконгу, после чега је велики број кинеских компанија одлучило да прекине сарадњу са НБА.

У свеукупну расправу укључио се и председмник САД Доналд Трамп, који је питање сукоба Кине и НБА искористио за напад на тренере Стива Кера и Грега Поповича.

Бруклин и Лејскерси играју у суботу увече други меч у Кини, тачније у Шенџену, док је у првој утакмици у Шангају славио тим из Њујорка 114:111.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво