Млада нада турске кошарке потписала за Динамик

Млади кошаркашки репрезентативац Турске Мерт Акај од данас је нови играч КК Димамик, саопштио је клуб.

Мерт има 19 година, висок је 196 центиметара и игра на позицији плејмејкера, а прошле године је наступао за турску Дарушафаку, где је у Евролиги просечно играо 11 минута и бележио три поена по утакмици.

"Желим да истакнем да сам јако срећан што сам у Динамику и узбуђен сам што ћу заиграти у недељу. Иако је Динамик млад клуб, присутна је породична атмосфера и осећам се одлично. Осим мојих саиграча који су ми доста помогли, тренер Миро Алиловић је један од главних фактора због којих сам одлучио да дођем у Београд. Његово искуство у развоју играча ми пуно значи и мислим да ћу тако најбоље остварити свој циљ - играња кошарке на највишем нивоу у Европи", рекао је Акај за клупски сајт.

Млади плеј истако је да циљ да са екипом сезону заврши на врху табеле у домаћој и регионалној лиги, као и да играју кошарку у којој ће уживати и они и публика.

"Нисам био сигуран како ћу се адаптирати у Београду, али сам се јако брзо навикао. Град је веома леп, као мања верзија Истанбула и пресрећан сам што сам овде", закључио је Акај.

Један од најталентованијих младих европских играча прошао је припремни период са Динамиком, а прву званичну утакмицу одиграће у недељу против Борца из Чачка у дербију Кошаркашке лиге Србије (КЛС).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво