Загорац: Можемо да се издигнемо у било којој ситуацији

Кошаркаш Партизана Раде Загорац, после победе против Тофаша, рекао је да је меч у Штарк арени био живописан и да публика у великој мери помогла црно-белима.

Партизан је у другом колу Еврокупа савладао Тофаш 93:80, после преокрета и заостатка од 14 поена.

"Врло живописна утакмица. Та нека велика амплитуда која је била присутна је нормална за ову фазу сезоне. Прилично су се улоге искристалисале иако је рана фаза сезоне, то је једно богатство овог тима. Сваки играч у систему зна своју улогу, свако је врло несебичан и спреман да се покаже најбоље могуће у својој улози. Те ствари на неком дужем штапу могу да донесу добре ствари", рекао је Загорац новинарима после меча.

Црно-бели одиграли су први меч ове сезоне у новом амбијенту и пред својим навијачима, а Загорац каже да је публика у Штарк арени на право начин подржала тим Андрее Тринкијерија.

"Сјајна атмосфера. Морам да кажем да ми је била непознаница како ће да изгледа. Помогли су нам доста. Када се публика буде сјединила са тимом дешаваће се током сезоне. Дали су нам велики замајац."

Са 26 поена и са неколико важних погођених шутева, Загорац је уз Новицу Величковића био један од најзаслужнијих за други тријимф Партизана у Еврокупу.

"Супер сам се осећао. Добро се осећам од почетка сезоне. Екипа препознаје када некога добро иде. То је квалитет који такође хоћу да истакнем. Кори је разиграо екипу када је било важно. Капа доле Новици. Нећу да идем сада редом, сви смо имали своје моменте. У овом тренутку сезоне можемо да се издигнемо у било којој ситуацији. Они су погађали ненормално, али смо се бодрили, нисмо се предавали и на крају се показало да не могу да издрже у таквом ритму пуних 40 минута. Чим су кренули да промашују, сигурност ментална је опала. Ми смо жаргонски речено кренули да мељемо и на крају смо славили 13 разлике", рекао је Загорац и додао да је Тринкијери успоставио систем у ком сваки играч има своју улогу.

"Тренер је од почетка са нама. Успоставио је систем који сви поштујемо. Пронашао је свакоме добру ролу. Играчи у тим својим улогама морају да буду свесни својих квалитета и да не искачу превише. Ми то имамо", закључио је Загорац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво